Laatste nieuws

Bezoekersrecord Museum MORE

Barraud JTE 18 1 19 2Indruk van de tentoonstelling van de broers Barraud (Foto Janny Schiphorst)De tentoonstelling De Broers Barraud heeft een record aantal bezoekers getrokken naar Museum MORE. Tussen 20 januari en 12 mei bezochten 62.500 mensen de tentoon­stelling over de vier Zwitserse schilders. Dit is een record voor een wissel­tentoonstelling van het museum in Gorssel.

Uglow
Euan Uglow Ali 1995 1997 private collection 1Euan Uglow, Ali, 1995-1997, private collection, courtesy Estate of Euan Uglow.De volgende tentoonstelling van Museum MORE staat in het teken van de Britse kunstenaar Euan Uglow (1932-2000). Zaterdag 25 mei as zal de Britse ambassadeur Peter Wilson aanwezig zijn om deze tentoon­stelling te openen, samen met de Britse Uglow-expert Catherine Lampert (oud-directeur Whitechapel Gallery, Londen).

Kuitwaard
Tegelijkertijd zal het museum 128 white box paintings, 128 bedrieglijk eenvoudige stil­levens, van Christiaan Kuitwaard (Sneek, 1965) tonen. De Nederlandse kunstenaar is ook bewonderaar van Uglow, met wie hij een fascinatie deelt voor schilderen naar de waarneming.

Geheim van de meester
FB Christiaan Kuitwaard w.b.p. 280Christiaan Kuitwaard, white box painting 280Tot 10 juni heeft het museum nog de expositie met de reconstructies uit de AVRO­TROS-serie Het Geheim van de Meester. Het zijn 22 kopieën van top­stukken uit Neder­landse en Belgische musea, bijvoor­beeld Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, Gezicht op Haarlem van Jacob van Ruisdael en Charley Toorops Zelf­portret met bont­kraag van Museum MORE zelf.

Informatie
De tentoonstellingen van Uglow en Kuitwaard zijn te zien voor publiek van zondag 26 mei t/m 1 september 2019. In verband met de opbouw van de tentoon­stelling van Uglow is op dit moment de boven­verdieping van het museum niet toegankelijk. Vrijdag 24 mei is de pers­preview van beide tentoon­­stellingen en 25 mei de opening voor genodigden. Vanaf zondag 26 mei is het museum dus weer geheel beschikbaar voor publiek.

De redactie van Gorssel.nl zal ook de pers­preview bezoeken en daarna kunt u dus een impressie van de nieuwe tentoon­stellingen op deze website verwachten.
  

Gorssel, 21 mei 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends