Laatste nieuws

Bezorgde grootouders in actie

In de aanloop naar de verkiezingen zijn Gorsselse leden van de groep 'Grootouders voor het Klimaat’ actief op de markt. Ze roepen mensen op om met de verkiezingen van 22 november a.s. vooral voor het klimaat te kiezen. 

Marlies en Yvonne kleinMarlies Gommers (links) en Yvonne de Jong op de markt van GorsselWoensdag 8 november j.l. waren Yvonne de Jong en Marlies Gommers op de markt te vinden. Zij deelden folders uit waarin wordt verwezen naar een aantal stem­wijzers. Daarmee kan iedereen zelf de partij kiezen die voor hem of haar het klimaat het beste vertegen­woordigt. Ze geven dus geen stem­advies. Yvonne: "We waren blij verrast door de positieve reacties van mensen en waren al te vroeg door onze folders heen." 
Tijdens de markt van 15 november zullen weer andere Gorsselse groot­ouders actief zijn. De Gorsselse groep heeft 11 leden. 

Grootouders voor het Klimaat geven informatie en voeren actie voor het klimaat. Dat is immers vooral voor de volgende generaties van belang, voor hun kleinkinderen dus.

De Gorsselse grootouders deden ook mee aan de grote klimaat­mars op 12 november in Amsterdam. Tot aan de verkiezingen zullen ze op allerlei manieren aandacht vragen voor het klimaat. Motto daarbij is ‘Stem voor alle kleinkinderen. Kies voor het Klimaat'. 
Er lopen ook gesprekken om de ‘Toekom­ststoel’ een plek te geven binnen de gemeente Lochem. Die stoel, naar een idee van Jan Terlouw, zou in iedere vergader­kamer een plekje moeten krijgen en om daarmee aandacht te vragen voor het klimaat.
  

  • www.grootoudersvoorhetklimaat.nl
  • Voor contact met de Gorsselse grootouders: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gorssel, 15 november 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends