Laatste nieuws

Nederland Leest 2014: Kiek in de Bieb

Kiek in de bieb Nederland leestDe maand november staat traditioneel in het teken van de campagne ‘Nederland leest’. Ter gelegenheid van Nederland Leest houdt de bibliotheek Gorssel vrijdagmiddag 7 november 2014 open huis. Er ligt  voor elke bezoeker (16+) van de bibliotheek een pocketuitgave van ‘Een vlucht regenwulpen’ van Maarten ’t Hart klaar.

Een vlucht regenwulpen
‘Een vlucht regenwulpen’ van Maarten ’t Hart staat centraal tijdens Nederland Leest 2014. Met deze roman uit 1978 brak schrijver-bioloog Maarten ’t Hart door naar het grote publiek.
Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. ‘Een vlucht regenwulpen’ is een klassieke roman uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld.
Maarten 't Hart  (25 november 1944) studeerde Ethologie en promoveerde in 1978 op een proefschrift over het doorkruipgedrag van de driedoornige stekelbaars. Zijn schrijverscarrière begon met de roman ‘Stenen voor een ransuil’ (1971). Van ‘Een vlucht regenwulpen’ werden bijna anderhalf miljoen exemplaren verkocht en het boek werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong, met in de hoofdrol Jeroen Krabbé.
‘Een vlucht regenwulpen’ wordt tijdens de campagneperiode van zaterdag 1 november t/m zondag 30 november 2014 gratis door de openbare bibliotheken aan hun leden (16+) verstrekt. Voor de boekhandel wordt een luxe editie uitgebracht.
 

Open huis
maartenthart 460Maarten 't HartTer gelegenheid van ‘Nederland leest houdt de bibliotheek Gorssel  op vrijdagmiddag 7 november 2014 open huis. Iedereen is van 14.00 tot 17.00 uur uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de Bibliotheek, onder het motto ‘De Bibliotheek is anders dan u denkt’.
Medewerkers van de Bibliotheek verzorgen rondleidingen en tonen bekende en minder bekende collectieonderdelen. Er is extra aandacht voor de digitale diensten van de Bibliotheek, zoals Welk boek?, Luisterbieb en eMuziek. Een vlucht regenwulpen als e-book lezen? Dat kan ook: neem uw eigen e-reader,  tablet of smartphone mee, en laat u uitleggen hoe dat werkt.
Nieuwe leden ontvangen bij inschrijving tijdens Kiek in de Bieb € 10,00 korting op de jaarcontributie. Voor iedereen staat de koffie en thee, limonade en wat lekkers erbij klaar.


Informatie
Meer informatie over alle activiteiten is verkrijgbaar in de Bibliotheek, of op
www.graafschapbibliotheken.nl.


Gorssel, 2 november 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends