Laatste nieuws

Bij Jansen & Jansen gaat uitbreiden

Bij Jansen & Jansen, innovatief restaurant in Gorssel, wil mensen kennis laten maken met de mooiste wijnen en de bereiding hiervan. Gorssel.nl was uitgenodigd op dinsdag 23 april 2019 tijdens de eerste presentatie­avond om via crowdfunding de uitbreidings­plannen mogelijk te maken. Er volgen nog twee presentatieavonden voor belangstellen­den: op vrijdag 10 mei en donderdag 16 mei 2019.

Eigentijds met kwaliteit
JJ LT 5 6 17 10 kleinIn juni 2015 is Bij Jansen & Jansen geopend. Maarten en Rosenna Jansen begonnen dit avontuur zonder enige horeca­ervaring. Mede door financiering via crowd­funding kon hun droom verwezenlijkt worden. Het restaurant is een succes en de crowdfunding­investeringen zijn na vijf jaar afgelost. 
Maarten omschrijft zijn restaurant als eigentijds, waar kwaliteit voorop staat. Niet alleen het eten is van hoge kwaliteit, ook de wijn­keuzes zijn met zorg samen­gesteld. 
Maarten heeft zich samen met zijn bedrijfsleidster Rianne de afgelopen jaren gekwalifi­ceerd door middel van opleidingen bij de Wine & Spirit Education Trust (WSET, een internationale school, die wereldwijd bekend staat als dé standaard voor somme­liers en andere wijn­professionals). Rianne hoopt dit jaar de hoogste kwalificatie, niveau 4, te behalen en mag daarmee zelf trainingen verzorgen voor professionals.

Nieuwe uitdaging
JJ LT 5 6 17 4 kleinMaarten is toe aan een volgende uitdaging en wil zijn onderneming verder uitbreiden om hem toekomst­bestendig te maken. Er moet ‘reuring’ zijn in zijn onderneming, dat trekt klanten en houdt je scherp.
Naast een goedlopende camping, een succesvol (familie)restaurant en een schoonheids­salon en kapper, heeft Maarten voor ogen hét wijn restaurant van de omgeving te worden. Er is veel vraag naar wijn-spijscombinaties. De kennis hebben ze inmiddels in huis en het restaurant heeft mogelijk­heden voor uitbreiding. Op de boven­verdieping is 400 m2 ruimte beschikbaar om Maartens plannen te verwezenlijken. De uitbreiding is drie­ledig, alles gericht op wijn: vinotheek, educatie en ‘winery’ (productie van wijn).

Vinotheek
Jansenjansen kleinDe vinotheek wordt eigentijds met een landelijke uitstraling. Het is de bedoeling om een groot assorti­ment wijnen en gedestilleerd aan te gaan bieden, tussen de 300 en 600 soorten. Bijna alle wijnen kunnen ‘by the glass’ gedronken worden. In combinatie met private dining wordt een exclu­sief concept aangeboden, waarbij wijn-spijs­combinaties voorop staan. Er komt een ‘kook­studio’ met de mogelijkheid om kookwork­shops te geven. Maarten krijgt daar nu al regelmatig vraag naar.

Educatie
De educatie (trainingen en workshops) is bedoeld voor particulieren en professionals. Met het behalen van het WSET-certificaat niveau 4 kunnen straks op locatie trainingen worden ver­zorgd voor wijnliefhebbers en professionals met een erkend WSET brevet tot en met niveau 3. 

Winery
De vraag naar Nederlandse wijnen groeit. Er ontstaan steeds meer kleine wijngaarden in Neder­land. Ons klimaat blijft lastig om goede kwaliteit druiven te produceren. Om zelf wijn te gaan maken wil Maarten druiven importeren uit Duits­land, Frankrijk en Italië. Veel grote wijn­huizen doen dit ook, zij produceren lang niet alle druiven zelf.
Bij Jansen & Jansen kan maximaal 10.000 liter wijn produceren. De kennis van het wijn maken haalt Maarten in huis door de contac­ten met wijn­makers die hij inmiddels heeft opgebouwd. Naast een groot assortiment goede wijnen die Maarten inkoopt, heeft het meer­waarde om ook eigen wijnen te kunnen presenteren. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld team­uitjes, waarbij de eigen wijnen kunnen worden geproefd, maar ook de wijn in de ‘maak’, de zogenaamde ‘barrel­tastings’.

Crowdfunding
Om de volgende stap te kunnen zetten in zijn succesvolle onderneming wil Maarten op­nieuw gebruik maken van crowd­funding. Bij de eerste crowdfunding, ruim vijf jaar geleden, was veel interesse en is alles naar ieders tevreden­heid verlopen. Door deze belangstelling is gekozen voor een tweede crowdfundings­ronde. 
De eerste crowdfunders zijn reeds ingestapt. Belangstellenden zijn welkom op de presentatie­avonden op vrijdag 10 mei en donderdag 16 mei 2019. Tijdens deze avonden zal Maarten zijn plannen en de financiële voor­delen voor investeerders verder toelichten.

Bij Jansen & Jansen
Kwekerijweg 4
7213 AX Gorssel
Website

    Lees het portret van Bij Jansen & Jansen in de rubriek Uitgelicht


Redactie Gorssel.nl
25 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends