Laatste nieuws

Bij ons in de straat (1)

Dit is de eerste aflevering van de nieuwe rubriek
Bij ons in de straat.
Logo bij ons in de straat png TR
Inwoners vertellen over een gebeurtenis in hun buurt of straat. Over iets bijzonders, of juist iets heel gewoons, of over iets dat de mensen bezig houdt en waarover zij met elkaar spreken.
WerkgroepSamSam verzamelt de verhalen publiceert ze in De Gids en op Gorssel.nl. De verteller blijft anoniem.

Bij ons in de straat
“Vele handen… Zo voor elkaar!
Dat iets doen voor een ander ook vaak voor jezelf wat oplevert, blijkt uit het volgende verhaal.
In onze buurt woont een vrouw alleen, die zich normaal gesproken prima redt. Ze heeft haar werk, haar gezin en kleinkinderen en een mooie grote tuin, waar ze menig uur in doorbrengt. Kortom… ze heeft haar buren af en toe alleen nodig voor een gezellig bijpraatmomentje.
Afgelopen voorjaar werd ze ziek. Er werd een vorm van kanker geconstateerd. Een operatie volgde en er werd een behandelingstraject in gang gezet. Ze hield ons op de hoogte en als het nodig was stond er altijd wel iemand voor haar klaar. Wat dat betreft werd ze niet verwaarloosd.
Wat wel verwaarloosd werd, was haar mooie tuin. Het onkruid groeide en bloeide weelderig en ze had niet de energie om er iets aan te doen. Als ze binnen zat, keek ze naar haar tuin. Haar anders zo mooi bloeiende planten werden al gauw overwoekerd. Ook tussen de tegels groeide al snel veel onkruid. Je hoorde haar er niet over klagen.
Toch zagen wij het wel en we besloten met een groep buurtbewoners de handen uit de mouwen te steken. We hebben op een zaterdag haar tuin onder handen genomen. We begonnen om een uur of tien en tegen drie uur zaten we gezellig met onze buurvrouw te genieten van de gedane arbeid èn van de prachtige onkruidvrije tuin.
Zo zie je maar. Gewoon af en toe voor elkaar klaar staan en iets doen voor een ander…. het levert zoveel op. Alleen maar blije gezichten!”

Vertel uw verhaal
Werkgroep SamSam hoopt dat u geïnspireerd wordt door het verhaal hierboven en dat u ook eens een stukje schrijft over het wel en wee van uw straat of buurt. SamSam publiceert uw verhaal in De Gids en op Gorssel.nl en u blijft anoniem.
U kunt uw bijdrage sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werkgroepleden GorsselSamSam


Monique Mekkering,  tel. 06-13052544

Anita Wolters, tel. 06-57330956Caroline Reyneveld, tel. 0575-785709

 

Toos de Man, tel. 0575-493089Anne-May Wachters, tel. 0575-492856

Gorssel, 16 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends