Laatste nieuws

Bijzonder schilderwerk in hal Trefpunt

In de hal van SCC ’t Trefpunt Gorssel hangt sinds jaar en dag een regelmatig veranderende tentoonstelling van allerlei kunst­vormen. Deze werd half november weer vernieuwd. De komende maanden wordt bijzonder schilder­werk geëxposeerd, gemaakt door Bettina Regeling-Cabrera.

Bettina Trefpunt kleinBettina Regeling-Cabrera bij een van haar geëxposeerde werken in 't TrefpuntBij binnenkomst in ’t Trefpunt kan het de bezoeker moeilijk ontgaan dat de muren deze keer zijn aan­gekleed met iets speciaals: fraai ingelijste, beschilderde vogel­veren. Het is At Flierman, verantwoordelijk voor de exposities, gelukt om deze aparte kunstvorm te vinden om in de hal van ’t Trefpunt ten toon te stellen.

We vroegen kunstenares Bettina hoe zij voor deze, wel heel onalledaagse beschilderingen heeft gekozen. “Ik sta altijd open voor het gebruik van nieuwe technieken en materialen. Mijn liefde voor het schilderen en het aangaan van nieuwe uitdagingen hebben me tot deze bijzondere vorm van kunst gebracht”, aldus Bettina. “Het geheim van beschilderde veren is ‘geduld hebben’. De veren zijn niet voorbereid of geplakt, dus helemaal ‘naturel’. Met een heel dunne penseel en eindeloos geduld wordt de verf heel voorzichtig op de veer aangebracht. Het uitoefenen van druk of het eerst maken van schetsjes is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar”.

Bettina Veer kleinBeschilderde zwanenveerKunstenares Bettina Regeling-Cabrera werd in 1970 geboren in Asunción, hoofdstad van Paraguay, Zuid-Amerika en studeerde daar af als architect. Ook bekwaamde zij zich in het schilderen met olieverf, aquarelleren, het mengen van kleuren en het tekenen met houtskool. Ook allerlei bijzondere technieken heeft zij zichzelf aangeleerd, zoals het vervaardigen van kunst­voorwerpen in koud porselein, hand­gemaakte en hand­gesneden kaarsen en objecten voor kinderen.

De liefde en het huwelijk brachten haar in 2004 naar Nederland. Ze won diverse prijzen voor haar schilderijen en ontwerpen. Vandaag de dag werkt ze, zowel in opdracht als voor exposities en kunst­markten, vanuit haar bedrijf MONJAPO Kunst & Design als kunst­schilder en beelden­maker.

Ruim 20 werkstukken – voornamelijk beschilderde veren – van deze veel­zijdige kunstenares zijn de komende maanden bij ’t Trefpunt te zien. Ook hangen er kleine, vriendelijk geprijsde beschilderde vogel­veren. Al het werk is te koop, prijslijsten zijn beschikbaar.

Voor meer informatie: https://bettinaregelingcabrera.exto.nl of bel 06 49696470 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 16 november 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends