Laatste nieuws

Bijzonder treffen tussen VV Gorssel 45+ en VVOJ eindigt in 8-4

VVOJ heeft de afgelopen zomer op de velden van VV Gorssel op Sportpark Gerstlo mogen voetballen. Het veld bij de Mettray waar zij normaal spelen werd in die periode gerenoveerd. De samenwerking zou worden afgesloten met een wedstrijd tussen VV Gorssel 45+ en VVOJ die voor woensdagavond 13 september j.l. op het programma stond. Orkaan Irma had net het Caraïbisch gebied verlaten en de eerste najaarsstorm raasde die dag over Nederland en liet een spoor van omgevallen bomen achter. Maar de wedstrijd kon gelukkig doorgaan.

     
    VVOJ 4 

    VVOJ 11Cees van Doorn van VVOJ (rechts) bedankt de
voorzitter van VV Gorssel Job Dietrich en geeft
een tegoedbon van € 450

Vrienden Van Ome Jo
VVOJ staat voor de Vrienden Van Ome Jo. Zij gingen een paar decennia geleden voetballen op een veldje achter De Pessink in Epse. Een groep mannen van enkele clubs uit Deventer (o.a. Helios, Kon. U.D.) voetbalde daar op de zaterdagochtend op een informele manier.
Later ging de VVOJ naar InterMetzo in Eefde, waar op het voormalig terrein van de Mettray op woensdagavond en zaterdagochtend gevoetbald kon worden. Ze vormden een groep mannen, met een diversiteit aan achtergronden, die allemaal hetzelfde doel voor ogen hadden en hebben: op een ontspannen en gezellige manier een potje voetballen.

Verhuizing
Toen medio mei de VVOJ het bericht kreeg dat de velden bij de Mettray een volledige renovatie nodig hadden, was het Cees van Doorn die bij VV Gorssel aanklopte met het verzoek om de hele zomer op de velden van Sportpark Gerstlo te mogen voetballen. Voorzitter Job Dietrich stemde zonder aarzelen met dit initiatief in. Hij stelde wel als voorwaarde, dat als de VVOJ weer naar Eefde terugverhuisde, er nog één potje gevoetbald moest worden tegen de VV Gorssel 45+. Dit vond dus plaats op woensdagavond 13 september om half 7.

De wedstrijd
vvoj6VVOJ trad aan met een bijna compleet elftal en dus vond er een aanvulling plaats met een speler van VV Gorssel. Dat was de hoofdtrainer van de EGC1 Jie Fan Chung, die voor deze gelegenheid dus teamlid van de VVOJ werd.
VV Gorssel begon sterk aan de wedstrijd, en opende al vlot de score, gevolgd door nog een paar treffers: 3-0. Na 20 minuten herpakte de VVOJ zich en door de laksheid in de verdediging van VV Gorssel wist de VVOJ terug te komen tot 3-2. Na de korte pauze, werd snel weer gestart met het 2e half uurtje en VV Gorssel probeerde georganiseerd te voetballen. Donovan Tegelaar (hoofdtrainer SV Almen) zette de lijnen uit, verdeelde het spel en dit leidde tot diverse mooie aanvallen. Die resulteerden niet telkens in een doelpunt, maar toch wist VV Gorssel een paar keer te scoren. VVOJ kon in de slotminuten goed weerstand geven en de doelman van VVOJ op de proef stellen, wat resulteerde in een eindstand van 8-4.

Evaluatie
VVOJ bood aan om de pot voetbal te evalueren in de sfeervolle kantine van VV Gorssel en dit werd tevens aangegrepen voor een dankwoord. De VVOJ was erg blij met de gastvrijheid van VV Gorssel en bood om die reden de club trainingshesjes voor de jeugd aan, alsmede een tegoedbon van € 450 voor een goed doel voor de club. Een fantastisch gebaar van de VVOJ!

Geconcludeerd werd dat deze wedstrijd een inspirerende functie heeft gehad, dat warme banden zijn ontstaan tussen beide verenigingen en dat dit voor herhaling vatbaar is. De beide clubs zullen een paar keer per jaar tegen elkaar voetballen, waarbij sportiviteit, gezelligheid, wederzijds respect en fair play voorop zullen staan.

 

Gorssel, 14 september 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends