Laatste nieuws

Bijzondere stoelen op Gorsselse Heide

   

   

   
    Foto's: Dirk van Schie en www.bankjewel.com

Het verhaal start bij mevrouw Cri Karsemeijer, die tot haar dood 25 jaar in Eefde heeft gewoond en die zo genoot van haar talloze wandelingen op de Gorsselse Heide. Haar drie zonen kwamen op het idee van een bank op de Gorsselse Heide als herinnering aan hun moeder. Het idee werd voorgelegd aan de Marke Gorsselse Heide en is direct enthousiast ontvangen. Een zitplaats op de heide biedt wandelaars de mogelijkheid even rust te nemen. Dat geldt in het bijzonder voor bezoekers voor wie het rondje op de heide net iets te lang is.

Na wat heen en weer praten leek het idee van losse stoelen een beter idee dan een bank: drie zonen, drie stoelen. Een van Cri’s zonen, Han Dicke, binnenhuisarchitect en meubelontwerper, maakte het ontwerp en stemde dit af met zijn broers, Jan Carel en Martin. Zo ontstonden drie strak vormgegeven ‘zooivrije’ stoelen voor de wandelaar die langskomt en wil uitblazen of uitkijken over de hei.

Op 8 augustus zijn de stoelen met vereende krachten geplaatst en verankerd in een betonnen voetstuk en dat was een flink karwei. De identieke stoelen staan niet ‘als lemmingen op een strak rijtje’, maar losjes bij elkaar. Iedere stoel heeft zijn eigen kijk op de heide, zoals iedereen zijn eigen kijk op het leven heeft.
De familie van Cri Karsemeijer heeft de stoelen op 15 augustus 2012, haar sterfdag, ingewijd. Hierna kunnen ook andere bezoekers genieten van deze mooie zitplaatsen op de Gorsselse Heide.

Uit dit gebaar naar hun moeder is spontaan het bedrijf Bankjewel ontstaan, dat ’de plaatsing van een object ter herinnering aan een persoon of gebeurtenis verzorgt’. Meer informatie is te vinden op www.bankjewel.com, een passende woordspeling rond dankjewel en welkom.

 

Deze video van Han Dicke laat de plaatsing van de banken op de heide zien.

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends