Laatste nieuws

Binnenkort in Museum MORE: werk van Lara de Moor

Museum MORE toont vanaf 16 september 2023 de eerste museale solo­tentoonstelling van kunstenaar Lara de Moor. Lara de Moor (Den Haag, 1969) creëert met haar schilderijen, waarvan er dertig te zien zullen zijn, een mysterieuze wereld waarin verlaten plekken een eigen ziel en atmosfeer krijgen.

Zorgvuldig gecomponeerd
Lara de Moor Bed 2015 Menzis Art Collection Lara de Moor kleinLara de Moor, Bed, 2015, Menzis Art Collection ©Lara de MoorDe Moors vaak monumentale interieur­stukken zijn zorgvuldig gecomponeerde stil­levens. De vloeren, wanden, ramen en hoeken in lege vertrekken vormen haast geometrische composities.
Daarbij is niets toevallig. De Moor zoekt naar plekken, in haar eigen huis of andere ruimtes, die zich lenen voor het maken van instal­laties waarin ze haar objecten zorg­vuldig ensceneert en fotografeert als voor­studies. Deze voorstudies vertaalt ze naar olie­verf op doek. 

Gestolde tijd
Lara de Moor Prop Table after El Greco 2018 collectie Museum MORE Lara de Moor kleinLara de Moor, Prop Table (after El Greco), 2018, collectie Museum MORE ©Lara de MoorEen schilderij is voor De Moor in wezen een stil punt in een draaiende wereld: “De tijd lijkt te zijn gestold in de zo vaak door mij geschilderde verlaten ruimtes, de lucht wordt niet meer in beweging gebracht en de sporen van de laatste handelingen zijn bevroren in de voor­werpen". 
Lara de Moor woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde in 1993 af aan de Gerrit Riet­veld Academie en volgde vervolgens het twee­jarige internationale residency-programma aan de Rijks­akademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Haar werk is te vinden in particuliere en openbare kunst­collecties.

'Prop Table’
Lara de Moor Polygon 2017 private collection Lara de Moor kleinLara de Moor, Polygon, 2017, private collection ©Lara de MoorMuseum MORE heeft in de afgelopen jaren een aantal van Lara’s werken verworven, waaronder het schilderij Prop Table (after El Greco). Het museum zette het geld­bedrag dat verbonden was aan de in 2018 aan MORE toegekende Sacha Tanja Penning onder meer in voor de aan­koop van dit werk.

Lara de Moor | The other place is te zien van 16 september 2023 t/m 10 maart 2024.


Verder nog tot en met 29 oktober 2023 in Museum MORE: Jan Worst | A Curious Universe, met 45 werken van de Neder­landse schilder Jan Worst. 


Redactie Gorssel.nl
9 september 2023

 

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends