Laatste nieuws

Biodanza in Epse

Rita Kamst organiseert sinds enkele jaren wekelijks lessen ‘Biodanza’ in Epse: meebewegen en dansen op leuke muziek zonder ingewikkelde danspassen. Naast de gevorderdengroep is er nu ook een beginnersgroep: de eerste les voor beginners is op 2 september 2021 in de kerk in Epse. 
Rita: “Een ideale gelegenheid voor beginners om te ervaren en te ontdekken wat deze beweeg- en dansoefeningen op inspirerende muziek voor hun levensvreugde en gezondheid kunnen betekenen”.

Wat is biodanza
Biodanza 2 kleinLessen Biodanza in EpseBiodanza is ongeveer vijftig jaar geleden ontwikkeld door de Chileense antropoloog, psycholoog en kunstenaar Rolando Toro Araneda (1924-2010). Zijn doelstelling was meer levensvreugde en liefdevoller contact te laten ontstaan in de wereld. 
Rita legt uit: “Biodanza betekent ´de dans van het leven'. Het is een systeem voor menselijke ontwikkeling met als doel: bevordering van de gezondheid. Het werkt met muziek, beweging, contact en ervaren. Plezier en het respect staan centraal. Iedereen kan de (dans)oefeningen doen. Je hoeft geen (ingewikkelde) danspasjes te leren. Danservaring of een goede conditie is niet nodig. Mensen die langer biodanza beoefenen merken dat ze zich gezonder voelen, meer genieten van het leven, meer zelfvertrouwen hebben, meer verbinding, blijheid en zachtheid ervaren. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat er bij regelmatige beoefening veel positieve effecten zijn”. 

Informatie
De workshops/lessen Biodanza voor beginners van Rita Kamst zijn wekelijks op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur. Lessen voor de gevorderdengroep zijn wekelijks op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
De lessen vinden plaats in de kerk in Epse, Lochemseweg 36, 7214 RK Epse. Voor en na de les is er gelegenheid om samen een kopje thee te drinken.
Meer weten of starten met Biodanza? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Rita Kamst via tel. 06-31335955.


Gorssel, 7 juli 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends