Laatste nieuws

Bladkorven worden weer geplaatst

De herfst is aangebroken en de bladeren vallen. Daarom plaatst Circulus-Berkel BuitenRuimte de komende weken binnen de verschillende kernen van de gemeente 215 bladkorven. Waar zijn ze voor? Waarvoor niet? En wanneer worden de bladkorven geleegd?

Blad is nuttig!
bladkorven325Het blad in de korven wordt gebruikt voor duur­zame bemesting. Maar dat kan alleen als het blad ‘schoon’ is en dus niet vermengd wordt met takken of ander (groen)afval. Ook het blad dat in de open­bare ruimte wordt opgeruimd wordt duur­zaam verwerkt.
Door borders te voorzien van een laagje blad uit eigen tuin worden planten en wortels beschermd tegen de vorst  en wordt de grond verbeterd. Ook kan er natuurlijk blad­compost van gemaakt worden.

bladkorveningorsselBladkorven in Gorssel. Klik hier voor grote kaartIedereen kan helpen om straten en stoepen ‘bladschoon’ te houden. Door bladafval bij elkaar te vegen en naar de korf in uw straat of wijk te brengen. Zo worden gladheid door blad en onveilige situaties voorkomen.

Is de korf vol?
Geef het korfnummer door met een WhatsApp-bericht naar 0610507300 of telefonisch via 0900 9552. Circulus-Berkel stuurt dan zo snel mogelijk een inzamel­­wagen. Ook oneigenlijk gebruik (iets anders dan blad) of schade kan op deze wijze aan Circulus-Berkel worden door gegeven.

 

 
Gorssel, 13 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends