Laatste nieuws

5000 bloembollen in Gorsselse grond

Op 30 oktober 2021 was het zover: de eerste bollenplantdag van de werkgroep Gorssel Bloeit. Met het planten van 5000 biologische bloembollen werd de aftrap gegeven voor het opfleuren van het centrum van Gorssel. Doelstelling van Gorssel Bloeit is het plaatsen van bloembakken en het onderhouden van enkele belangrijke zichtlocaties in de openbare ruimte. En daar horen bloeiende bollen in het voorjaar natuurlijk ook bij. 

Bijzondere dag
Bollenplantdag 1 kleinDe vrijwilligers van Gorssel Bloeit kijken terug op een bijzondere dag. Er werd hard gewerkt, maar er was ook ruimte voor een praatje onderling en met nieuwgierige belang­stellenden. De actie werd goed ontvangen door omwonenden en ondernemers. Zij reageerden enthousiast op het planten van de bollen en het vooruitzicht op een fleurig voorjaar. 
Bollenplantdag 2 kleinHoewel de regen bij aanvang voor enige twijfel zorgde over de resultaten van het bollen­planten bleek aan het eind van de dag dat alle narcissen, krokussen en tulpen in en rond de Hoofdstraat een plekje hadden gekregen. Ze zullen als het goed is verwilderen om ieder voorjaar weer tevoorschijn te komen.

‘Superleuk’
Eric Suyten, initiatiefnemer van Gorssel Bloeit: “Ik ben bijzonder tevreden met het resultaat, niet alleen omdat alle bollen de grond in zijn gegaan, maar vooral ook omdat alle deel­nemers deze actie als een superleuke dag ervaren hebben”. Dat is dan ook een van de belangrijkste voorwaarden om in de toekomst meer van dit soort acties te organiseren. 

Meedoen?
Aansluiten bij Gorssel Bloeit kan nog steeds, als vast teamlid of incidenteel als er wat meer handen nodig zijn. De groep richt zich nu op het voorjaar van 2022: dan worden de eerste bloem­bakken in het centrum geplaatst. Suyten: “Dat doen we in overleg met bewoners en ondernemers op de beoogde locaties, zodat niemand voor verrassingen komt te staan”. 
Het team op de bollenplantdag bestond uit Frank, Jeanette, Carlos, René, Fransje, Joanne, Geeske, Eric, en Cathy en Taco die zich deze dag extra hadden aangemeld. 
Rein Dijkstra van Zo En Nu verzorgde deze dag belangeloos de koffie met koek en een heerlijke lunch. 


Gorssel, 31 oktober 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends