Laatste nieuws

Bloemenkamp tot eind 2024 beschikbaar voor Oekraïners

Goed nieuws voor de Oekraïense Gorsselnaren in De Bloemen­kamp: ze kunnen tot eind 2024 in hun appartement blijven wonen. Zojuist werd bekend dat verhuurder en gemeente hierover overeen­stemming hebben bereikt. Bij de recente publicatie van het interview met een drietal Oekraïense families op Gorssel.nl was daar nog geen duidelijk­heid over.
Bloemenkamp 1 klein kleinVerblijf Oekraïners verlengd tot eind 2024De gemeente huurt de appartementen in de Bloemen­kamp voor opvang van ongeveer honderd vluchtelingen uit Oekraïne. De overeen­komst liep aanvankelijk tot 31 december 2023. Daarna zou het gebouw gesloopt worden en vervangen door nieuw­bouw. Dankzij de verlenging kunnen de bewoners een jaar langer blijven. 
Het is wel nog onduidelijk waar de Oekraïners na eind 2024 terecht kunnen. De gemeente ont­wikkelt een nieuwe, tijdelijke woon­locatie aan de Zutphenseweg in de stad Lochem. Daar komen in 2024 flex­woningen voor onder meer Oekraïners en spoed­zoekers beschikbaar. Daarnaast loopt een zoektocht naar extra locaties voor flex­woningen.
Maar de verlenging tot eind 2024 betekent voorlopig rust voor de bewoners van De Bloemen­kamp.


Redactie Gorssel.nl
24 november 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends