Laatste nieuws

‘Blues in de kelder’ bij ’t Trefpunt in Gorssel

Als eerste van een reeks muzikale activiteiten in de kelder van het Gorsselse Trefpunt staat op vrijdag 8 maart a.s. vanaf 21.00 uur een optreden van de Greyhound Blues Band gepland.

Greyhound 1De band
De Greyhound Blues Band bestaat al sinds 1993 in dezelfde samenstelling en heeft maar liefst zeven cd’s op z’n naam staan. Het is niet de eerste keer dat de groep in Gorssel speelt; enkele jaren geleden brachten ze nog een swingend optreden tijdens het IJsseljazz festival. Ook was de band succesvol op verschillende bluespodia in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. En nu dus bij ’t Trefpunt in Gorssel. De ‘jonge honden' staan garant voor een avond met ‘groove’ en ‘doggone’ blues.

Samenstelling
Een ritmesectie, twee gitaren en een bluesstem maken dit orkest tot een zeer complete band, die met passie zijn ‘doggone’ blues speelt. Deze blues vindt zijn oorsprong in de Chicago en Texas Blues.
Naast de reguliere optredens wordt de band regelmatig ingezet als begeleidingsband van internationale bluesmuzikanten.

Repertoire
De band is bekend om zijn grote verscheidenheid aan songs en het vermogen om de muziek live te brengen. Het is een zeer swingende band met een sterk solerende frontlinie en een stuwende ritmesectie, geschikt voor clubs, jazz- en bluesfestivals en ‘low volume’ concerten.

Greyhound 3

Programma
De Greyhound Blues Band treedt op 8 maart 2013 op in De Kelder met het speciale bluesprogramma ‘Doggone Blues Revue’, aanvang 21.00 uur. De entreeprijs bedraagt
€ 5,-; kaarten verkrijgbaar bij ’t Trefpunt (zolang de voorraad strekt). Reserveren mogelijk op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie
Sport en Cultureel Centrum ’t Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel. 0575-493576
www.greyhoundbluesband.nl

Gorssel.nl
20 februari 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends