Laatste nieuws

Boek Evelien van Dort genomineerd

‘Grootouders voor het Klimaat’, een landelijke beweging van groot­ouders die zich zorgen maken om de gevolgen van klimaat­verandering voor hun klein­kinderen, nomineerde zes kinder­boeken voor de leeftijds­groep 8 - 12 jaar voor de titel 'Beste Kinder­klimaatboek'. Het gaat om boeken die inspirerend zijn, hoop­vol, verhalend of informatief. Een van de zes genomineerden voor het beste kinder­klimaatboek is de Gorsselse kinderboeken­schrijfster Evelien van Dort met haar boek ‘Olaf en de groene challenge’.

Olaf en de groene challenge
DortOlaf KLjpegOlaf en de groene challenge laat kinderen op een speelse manier kennis­maken met begrippen als ‘foot­print’, plastic­soep, duurzaam­heid en zorg voor de planeet. 
Op vrijdag 7 oktober 2022 wordt in basis­school De Kubus in Amersfoort bekend gemaakt welk boek heeft gewonnen. Aan de schrijver of schrijfster wordt een oorkonde uit­gereikt door Joos Ockels, een van de ambassadeurs van Groot­ouders voor het Klimaat.

Verbinding met de natuur
GrootoudersKlimaaat kleinAnja Wouters (l.) en Anne van Schagen (r.)De Gorsselse groot­ouders Anja Wouters en Anne van Schagen gingen in gesprek met de schrijfster. “Het is belangrijk voor onze samen­leving dat kinderen leren verbinding te maken met de natuur. Het leren voelen en het zien groeien van de natuur schept verwondering en verbonden­heid. Zo leren kinderen al vroeg mede­verantwoordelijk te zijn voor hun omgeving”, aldus Evelien van Dort. Voorlezen op school kan daaraan bij­dragen. Om die reden zullen beide groot­ouders binnenkort op de Vuller­school enkele voorlees­uurtjes verzorgen.

Regionale afdeling Grootouders voor het Klimaat

Grootouders voor het Klimaat is een beweging van groot­ouders die zich zorgen maken om de gevolgen van klimaat­verandering voor hun klein­kinderen. In Gorssel komen de ‘Groot­ouders voor het Klimaat’ uit de regio Deventer-Gorssel-Eefde-Zutphen regelmatig bij elkaar. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 3 oktober 2022

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends