Laatste nieuws

Boekenweek 2020: boekenmarkt bij Bechtle

Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart 2020 is het weer Boekenweek. Boek­handel Bechtle in Gorssel organiseert traditie­getrouw op de eerste dag van de Boekenweek in samen­werking met molen Geertruida Cornelia een boekenmarkt op de stoep voor de winkel aan de Hoofd­straat in Gorssel. Dit jaar is dat dus op zaterdag 7 maart. 

Rebellen en dwarsdenkers
Boekenweek2020 kleinBoekenweekgeschenk 2020Het thema van deze (85ste) Boekenweek is ‘Rebellen en dwarsdenkers’, over de vrij­heid van schrijvers om ‘tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaan­gepast en onafhankelijk’.
De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) meldt over het thema onder meer het volgende: ‘De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed: stoere, on­orthodoxe, eigen­gereide auteurs hebben werelden geopend, rebelse personages en dwarse karakters houden een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn. Schrijvers zoeken grenzen van de literatuur op en verleggen ze.
Bechtle24 11 17LT 2 kleinBoekhandel Bechtle organiseert op 7 maart 2020 boekenmarkt op de stoepDe kracht van de woorden laat zich niet temmen. Het maat­schappelijk debat op de meest uiteenlopende onder­werpen wordt bepaald door dappere en dwarse denkers'.
Annejet van der Zijl schreef het Boekenweekgeschenk (cadeau van de boekhandel tijdens de Boeken­week bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken): ‘Léon en Juliette’. Van de hand van Özcan Akyol is het Boekenweekessay: ‘Generaal zonder leger’.

Boekenmarkt Bechtle 
De boekenmarkt op de stoep voor Boekhandel Bechtle begint om 9.00 uur en loopt door tot 16.00 uur. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de Gorsselse molen Geertruida Cornelia.
Adres: Kantoorboekhandel Bechtle, Hoofdstraat 40, 7213 CX Gorssel.


Redactie Gorssel.nl
27 februari 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends