Laatste nieuws

Boekenweek 2021: thema ‘Tweestrijd’

Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni 2021 is het ‘Boekenweek’. De Boekenweek vindt volgens traditie altijd eerder in het jaar plaats, maar werd dit jaar vanwege corona verplaatst naar een latere periode. Om drukte in winkel- en bibliotheekbezoek zoveel mogelijk te spreiden zijn het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay de hele maand juni beschikbaar.

Tweestrijd
BechtleBoek2021 kleinHet thema van deze (86ste) Boekenweek is ‘Tweestrijd’.
De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) meldt over het thema onder meer het volgende: ‘Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld. Denk aan klassiekers als Shakespeare’s Hamlet en Macbeth, Dostojewski’s Misdaad en straf of aan Sylvia Plaths De glazen stolp. Het zijn archetypen van het innerlijk conflict waar iedere mens vroeg of laat en in meer of mindere mate mee te maken krijgt’.

Geschenk en essay
Bechtle Essay2021 kleinHanna Bervoets schreef het Boekenweekgeschenk (cadeau van de boekhandel tijdens de Boekenweek bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken): ‘Wat wij zagen’. Van de hand van Roxane van Iperen is het Boekenweekessay: ‘De genocidefax’, dat verkrijgbaar is voor € 3,75.

Boekenmarkt Bechtle 
Boekhandel Bechtle in Gorssel besteedt natuurlijk ook ruim aandacht aan de Boekenweek, maar slaat vanwege corona de gebruikelijke boekenmarkt op de stoep voor de winkel aan de Hoofdstraat in 2021 een keertje over.
Kantoorboekhandel Bechtle, Hoofdstraat 40, 7213 CX Gorssel.

Redactie Gorssel.nl
31 mei 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends