Laatste nieuws

Boekenweek 2022: thema ‘Eerste liefde’

Van zaterdag 9 tot en met maandag 18 april (Tweede Paasdag) 2022 is het ‘Boeken­week’. Boekhandel Bechtle in Gorssel organiseert traditie­getrouw op de eerste dag van de Boeken­week in samenwerking met molen Geertruida Cornelia een boeken­markt op de stoep voor de winkel aan de Hoofd­straat in Gorssel. Dit jaar is dat dus op zaterdag 9 april.

Eerste liefde
Boek2022Geschenk kleinHet thema van deze (87ste) Boekenweek is ‘Eerste liefde’.
De Stichting Collectieve Propa­ganda van het Nederlandse Boek (CPNB) meldt over het thema onder meer het volgende: “Een eerste liefde over­spoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzeker­heden en twijfels openbaart zich aan je en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. Zij geven woorden aan de liefde, in al haar schoon­heid en complexiteit. Eerste liefdes blijven je hele leven na­galmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regel­rechte heimwee”.

Geschenk en essay
Boek2022Essay kleinLezers krijgen het Boekenweekgeschenk ‘Monte Rosso’, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, cadeau bij besteding van € 15 aan Nederlands­talige boeken in de boekhandel. Het Boekenweek­essay: ‘Het warmtefort’ van de hand van Marieke Lucas Rijneveld ligt voor € 5 in de winkel.

Boekenmarkt Bechtle
Boekhandel Bechtle in Gorssel besteedt natuurlijk ook aandacht aan de Boeken­week. Op zaterdag 9 april is er weer een boeken­markt op de stoep voor de winkel. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de Gorsselse molen Geertruida Cornelia. Natuurlijk biedt Bechtle ook het Boekenweek­geschenk aan en is het Boekenweek­essay te koop. En: exclusief verkrijgbaar in een speciale paperback­uitgave tijdens de Boekenweek: ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong.
Boekenmarkt en winkel zijn open van 08.30 uur tot 16.30 uur. Adres: Kantoorboekhandel Bechtle, Hoofdstraat 40, 7213 CX Gorssel.


Redactie Gorssel.nl
31 maart 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends