Laatste nieuws

Boekenweek 2023: ‘Ik ben alles’

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart 2023 is het weer ‘Boeken­week’. Boekhandel Bechtle in Gorssel organiseert traditie­getrouw op de eerste dag van de Boeken­week in samen­werking met molen Geertruida Cornelia een boeken­markt op de stoep voor de winkel aan de Hoofd­straat in Gorssel. In 2023 is dat dus op zaterdag 11 maart. Het thema van de Boeken­week 2023 is ‘Ik ben alles’.

‘Ik ben alles’
BoekWeekOmslag2023 kleinDe Stichting Collectieve Propaganda van het Neder­landse Boek (CPNB) meldt over het thema onder meer het volgende: “Met het Boekenweek­thema ‘Ik ben alles’ vieren we de pluri­formiteit van onze identiteit. Een boek stelt ons in staat ons­zelf en anderen beter te leren kennen door in de huid te kruipen van karakters die we niet zijn of kennen. Verzonken in een boek is je identiteit even grenze­loos als je inlevings­vermogen. Je bent alles wat je nastreeft, wat je lief­hebt, waar je van droomt. Je bent alles”.

Geschenk en essay
Lezers krijgen het Boekenweek­geschenk ‘De eerlijke vinder’, geschreven door Lize Spit, cadeau bij besteding van € 15 aan Nederlands­talige boeken in de boek­handel. Het Boekenweek­essay: ‘Boto Banja’ van de hand van Raoul de Jong ligt voor € 5 in de winkel.

Boekenmarkt Bechtle
Boekhandel Bechtle in Gorssel besteedt ook aandacht aan de Boeken­week. Natuurlijk biedt Bechtle het Boekenweek­geschenk aan en is het Boekenweek­essay te koop. En op zaterdag 11 maart 2023 is er van 10.00 tot 16.00 uur weer een boeken­markt op de stoep voor de winkel. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de Gorsselse molen Geertruida Cornelia. Adres: Kantoor­boekhandel Bechtle, Hoofdstraat 40, 7213 CX Gorssel.


Redactie Gorssel.nl
6 maart 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends