Laatste nieuws

Boekenweek 2024: ‘Bij ons in de familie’

Van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart 2024 is het weer ‘Boekenweek’. Boekhandel Bechtle in Gorssel organiseert traditiegetrouw op de eerste dag van de Boeken­week in samenwerking met molen Geertruida Cornelia een boeken­markt op de stoep voor de winkel aan de Hoofd­straat in Gorssel. In 2024 is dat dus op zaterdag 16 maart.

‘Bij ons in de familie’
Boekenweek2024 kleinHet thema van de 89ste Boekenweek is ‘Bij ons in de familie'. Het Boekenweek­geschenk, ‘Gezinsverpakking’, werd geschreven door ‘de grootste schrijvers­familie van Nederland’: de familie Chabot. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) meldt over het thema onder meer het volgende: "De Chabotten - vier broers, twee ouders en een hond. Eén gezin, zeven stemmen. Voor dit Boekenweek­geschenk bezorgden ze alle zeven een vertelling over hun familie­bestaan. De stemmen van de Chabotten contrasteren, smelten samen, bewonderen, verzuchten, zingen en blaffen. En vallen soms stil”.

Geschenk en bundel
Boekenweek2024. 1png kleinBoekenweekgeschenk 2024: 'Gezinsverpakking'Lezers krijgen tijdens de Boekenweek het Boekenweek­geschenk cadeau bij besteding van minimaal € 15 aan Nederlands­talige boeken in de boekhandel. Naast het Boekenweekgeschenk is een thema-uitgave uitgebracht met gedichten over families, samen­gesteld en geschreven door Bart Chabot. Deze bundel met de titel ‘Ooievaars­blues’ is voor € 5 in de boekhandel te koop.

Boekenmarkt Bechtle
Boekhandel Bechtle in Gorssel besteedt ook aandacht aan de Boekenweek. Natuurlijk biedt Bechtle het Boekenweek­geschenk aan en is de poëzie­bundel te koop. En op zaterdag 16 maart 2024 is er van 08.30 tot 16.00 uur weer een boeken­markt op de stoep voor de winkel. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de Gorsselse molen Geertruida Cornelia. Op die dag is ook Ina Klomp, illustrator van de kinderboekenserie Brem en Snuit, aanwezig.
BoekWeeda kleinTip van Bechtle: 'Aleksandra' van Lisa Weeda

Boekentip
Boekhandel Bechtle heeft nog een boekentip: “Passend bij het thema van de Boeken­week is een speciale uitgave verschenen van ‘Aleksandra’ van auteur Lisa Weeda. Aleksandra is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal te vertellen”.
Kantoorboekhandel Bechtle, Hoofdstraat 40, 7213 CX Gorssel.


Redactie Gorssel.nl
9 maart 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends