Laatste nieuws

Boekje 'HiER in Gorssel' toe aan tweede druk

Het boekje ‘HiER in Gorssel’, dat begin juni 2015 tegelijk met de opening van Museum MORE het licht zag, is toe aan een tweede druk. De eerste twintigduizend exemplaren werden de afgelopen zomermaanden gretig afgenomen en de voorraad is bijna op. ‘HiER in Gorssel’ blijkt een succes en wordt daarom voortgezet.

‘Hier in Gorssel’
HierInGorsselCoverAanleiding, begin april 2015, om ‘HiER in Gorssel’ te maken, was de wens om de bezoeker aan Museum MORE langer vast te houden en te laten zien wat Gorssel allemaal te bieden heeft. En dat is gelukt, want wandelende bezoekers met ‘HiER in Gorssel’ in hun hand zijn eerder regel dan uitzondering. De meeste exemplaren worden meegenomen na een bezoek aan het museum. Maar ook bij de winkeliers, de horeca, B&B’s en kunstenaars worden de boekjes aan bezoekers meegegeven. De bezoekers komen vanuit alle windstreken en ‘HiER in Gorssel’ kan dus zomaar op een leestafel in Amsterdam, Groningen of Maastricht terechtkomen. Dit vertaalt zich ongetwijfeld weer in nieuwe bezoekers voor Gorssel en MORE.

Positieve reacties
Een kleine steekproef bij de deelnemers aan ‘HiER in Gorssel’ levert veel positieve reacties op. “Drukte alom in buurtschap de Zessprong”, meldt Hans Wichers van de gelijknamige wijngaard: “Meer bezoekers dan voorheen”. Ook vanuit de hoek van de kunstenaars komen positieve reacties. “Ik krijg in mijn atelier ook veel mensen met het boekje in de hand sinds het museum open is. De meesten genieten van het bezoek en vinden het zeer de moeite waard. Ze zien een kunstenaar schilderen en vinden het werk boeiend en bijzonder: ‘een toetje’ op het museumbezoek”, geeft Dorien Plaat aan.
En ook de winkeliers zijn enthousiast. Gerda Mulder van Zigzag wordt vaak begroet met de woorden: “Ja, hier is het” en vervolgens stapt een bezoeker met het boekje in de hand binnen.

Tweede druk
Reden genoeg dus voor een tweede druk. Daarvoor zijn alle huidige deelnemers aangeschreven en zijn potentiële deelnemers benaderd, zoals de tuinen in Gorssel die deelnemen aan het Tuinweekend Gorssel. Wie geen bericht heeft ontvangen en van mening is de bezoeker aan Gorssel iets te bieden te hebben en daarom deel wil nemen aan ‘HiER in Gorssel’, kan een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vóór 15 september 2015 moeten de aanmeldingen binnen zijn. De organisatie van ‘Hier in Gorssel’ neemt dan contact op met informatie over voorwaarden en kosten. Er worden 40.000 exemplaren gedrukt, waarmee de initiatiefnemers ongeveer een klein jaar vooruit denken te kunnen.

Lochem 3.0
De initiatiefnemers zijn blij met het succes. Door de vele bezoekers wordt de draagkracht voor de voorzieningen, waar inwoners van Gorssel ook gebruik van maken, vergroot. Dat is ook de reden dat Lochem 3.0 het initiatief steunt met kennis en financiële middelen. Middelen uit de gemeentelijke begroting, die ingezet worden om de gehele gemeente goed op de kaart te zetten. Een aantal kernen heeft zich ondertussen ook bij Lochem 3.0 gemeld met de vraag om mee te denken over een vergelijkbaar promotiemiddel. 


Gorssel, 9 september 2015 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends