Laatste nieuws

‘Boerentrots’ in Museum STAAL

Staring
Trotse Boeren 1 kleinTrotse boeren uit Almen in Museum STAALDichter A.C.W. Staring (1767-1840) studeerde landbouw en bosbouw in Göttingen (Dld.) en bracht zijn kennis in de praktijk op zijn landgoed De Wilden­borch in Vorden. Dat deed hij op een voor die tijd vernieuwende manier, met oog voor de natuur, de boeren en land­arbeiders. Hij introduceerde de Brabantse voetploeg en maakte een verbeterde versie.

Vernieuwend
De landbouw in de Achterhoek is nog steeds vernieuwend. Vier Achterhoekse boeren vertellen hoe ze op hun bedrijf, ieder op hun eigen manier, deze landbouw­vernieuwing toepassen en inzetten. De boeren uit Almen hebben in deze tentoonstelling een eigen bijzondere plek in het museum. STAAL laat zien ‘trots te zijn op de boeren’. 

Activiteiten
Tijdens de tentoonstelling Boerentrots is er iedere laatste vrijdag van de maand iets te doen, er staan diverse activi­teiten op het programma. Er zijn excursies naar de vier Achterhoekse boeren­bedrijven die in de tentoonstelling te zien zijn en er worden lezingen gegeven en films vertoond. Het volledige programma is te vinden op de website van het museum.

Boerentrots, vernieuwende verhalen in de Achterhoek’is te zien van 3 april tot en met 27 oktober 2019. In deze periodeis museum STAAL geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Museum STAAL
Dorpsstraat 39
7218 AC Almen
www.museumstaal.nl


N.B. In het kader van de Bachweken Lochem 2019 is er in Museum STAAL op zondag 7 april 2019 een concert van cellist Ephraim van IJzerlooij met cello­suites van Bach. Zie de agenda op Gorssel.nl.


Gorssel, 3 april 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends