Laatste nieuws

Bollenplantdag op 30 oktober

De werkgroep Centrum & Economie van de Dorpsraad Gorssel lanceerde in het voorjaar van 2020 het project ‘Gorssel Bloeit’, met als doel het centrum van Gorssel het hele jaar door te verfraaien met bloem­bakken en het beplanten en onder­houden van diverse plekken in de openbare ruimte.
`Team Gorssel Bloeit` moet een hechte organisatie worden, waarbij het naast het plaatsen en verzorgen van bloem­bakken gewoon leuk is om samen midden in het dorp bezig te zijn. 

Groene vingers
Gorssel Bloeitbollen klein'Team Gorssel Bloeit' bij een 'zicht'locatie in GorsselIn de afgelopen maanden is er een oproep gedaan om vrijwilligers te werven. Het resultaat is een team van acht vrijwilli­gers met groene vingers. Tijdens twee bijeenkomsten is gesproken over het vormgeven van de organisatie en natuurlijk over het plaatsen en verzorgen van een aantal fraaie bloem­bakken. De komende winter begint Gorssel Bloeit met de voorbereiding om Gorssel volgend voorjaar nog ‘buitengewoner’ te maken.

Bloembollen
Maar nu is het herfst, en dat is de tijd om bloembollen te planten. Het team heeft een aantal mooie ‘zicht’locaties in Gorssel gekozen en wil daar biologische bollen planten (biologische bollen zijn vriendelijker voor insecten). Het is de bedoeling dat de ongeveer 5000 bollen op zaterdag 30 oktober 2021 de grond in gaan. 
Het team van Gorssel Bloeit heeft er zin in, maar kan op ‘Bollenplant­dag’ nog wel wat extra handjes gebruiken. Wie eenmalig een keertje mee wil doen, kan een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden als lid van de werkgroep kan ook nog steeds.


Gorssel, 15 oktober 2021 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends