Laatste nieuws

Bomen planten op Landgoed Haijtink

Op Landgoed Haijtink, een stuk grond langs de Kamper­weg in Gorssel, is Liesbeth Haijtink sinds het voorjaar van 2023 hard aan het werk om de bio­diversiteit van het perceel te verbeteren. 
HaijtinkLandgoed 2 kleinVerbetering biodiversiteit Landgoed Haijtink aan de Kamperweg in GorsselEr zijn bomen en struiken geplant, er is een padden­poel aangelegd en vleermuizen, egels en vogels hebben een onder­komen gekregen. Verder wordt er een vijver gegraven voor de kam­salamander en de knoflook­pad. Sinds de zomer van 2023 is het perceel vrij toegankelijk voor publiek.

Oproep
Op vrijdag 1 december 2023 worden er 400 boompjes en struikjes geleverd en die worden dezelfde dag en de dag erna in de grond gezet. Het is een project van Stichting Landschapsbeheer Gelderland om robuust bos en/of streekeigen landschaps­elementen terug te brengen in het landschap. De beplanting wordt gebruikt voor een hout­singel, een struweelhaag en een boomgaard.
Liesbeth: “Graag doe ik een oproep voor hulp bij het planten. Wie wil helpen, is welkom op 1 en/of 2 december tussen 10.00 en 13.00 uur. Wel graag een eigen schop en een drink­beker meenemen”.

Waar?
Landgoed Haijtink ligt aan de Kamperweg in Gorssel, vanuit het noorden gezien aan de linker­kant van de weg, tussen de kruising Kamperweg/Veldhof­straat en de afslag naar de Hoefslag.


Gorssel, 28 november 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends