Laatste nieuws

Boodschappen delen en ramadan

De actie ‘Boodschappen delen’ in Gorssel, Eefde en Epse loopt sinds het voorjaar van 2023. Er maken veel gezinnen gebruik van en het project is nog steeds hard nodig. 
Binnenkort begint de ramadan, en de initiatief­nemers van de actie willen de moslim dorps­genoten helpen door voor deze vastenmaand speciale bood­schappen te vragen.

Ramadan
SuikerfeestPixa kleinRamadan is de vastenmaand van de moslimbevolking over de hele wereld. In 2024 valt ramadan van maandag­ochtend 11 maart tot en met dinsdag 9 april. Het is een periode van bezinning en van zons­opgang tot zonsondergang wordt er niet gegeten en gedronken. De speciale maaltijd aan het eind van de dag - na zons­ondergang - wordt ‘iftar’ genoemd. De vasten­maand wordt afgesloten met het ramadanfeest Eid-al-fitr.

Speciale boodschappen
Tijdens de ramadan wordt er veel gekookt en gebakken. ‘Boodschappen delen’ wil de moslim dorps­bewoners tijdens deze periode helpen door speciale bood­schappen te vragen. Het gaat om suiker, witte bloem, dadels, vruchten­sap, witte basmati­rijst en koeken voor de kinderen om mee naar school te nemen. 

Inbreng
Wie mee wil helpen kan iedere maandag tussen 18.30 en 19.30 uur en woens­dag tussen 14.00 en 16.00 uur boodschappen inleveren in de Brink naast de kerk. Brengen kan bij de voor­deur van de Brink. Daar staat een doos, waar producten in kunnen worden gedaan. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 26 februari 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends