Laatste nieuws

Boodschappen delen: nog steeds hard nodig

Er zijn mensen in Gorssel en omgeving die in een tijd van stijgende prijzen en hogere energie­lasten moeilijk rond kunnen komen. Dan is de actie ‘Bood­schappen delen’, opgezet door een aantal inwoners van Gorssel, een welkome hulp en een steuntje in de rug. De actie wordt onder­steund door ‘t Baken (gemeente Lochem), de Protestantse Gemeente Gorssel-Epse en de Dorps­raad Gorssel. Er maken al veel gezinnen gebruik van. De actie loopt al een tijdje en is helaas nog steeds nodig.

Blije gezichten
winkel 1 kleinVoorbeeld winkelschap: productcategorieën wisselen per weekDe vakantie­periode is voorbij, en dat kunnen de initiatief­nemers van de actie goed merken in het ‘winkeltje’ in De Brink in Gorssel. De trouwe klanten komen weer graag, maar ook enkele nieuwe­lingen waagden de stap: "Alles is nog steeds zo duur - mag ik ook bij jullie iets halen?" Het levert steeds blije gezichten op en vele malen ‘dankjewel’ bij het weg­gaan.

“Maak er een gewoonte van”
Inwoners van Gorssel, Epse en Eefde kunnen helpen door bood­schappen in te brengen. Koop iedere week een paar bood­schappen extra en breng die naar De Brink in Gorssel. 
Op dit moment moeten de schappen worden aangevuld met bij­voorbeeld grote macaroni (spaghetti, penne), pasta­saus zonder vlees, tonijn in water of olie, jam, gekleurde muisjes, tand­pasta, shampoo en houd­bare melk. 
De initiatiefnemers: “Boodschappen delen – maak er een gewoonte van!”

Inbrengen
Inbrengen kan op maandagavond tussen 18.30 uur en 19.30 uur en op woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur in De Brink naast de kerk in Gorssel. Geld overmaken kan ook, via bankrekening NL62 RABO 0343 9832 49, t.n.v. Prot. Gemeente Gorssel/Epse inz. Boodschappen delen.


Gorssel, 26 augustus 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends