Laatste nieuws

Boodschappen delen – ook in de zomer

De actie ‘Boodschappen delen’ helpt mensen die - om wat voor reden dan ook - niet naar de voedsel­bank kunnen, maar die wel klem zitten en ieder dubbeltje moeten omdraaien. Ook in de zomer loopt de actie door. Het uitgiftepunt in De Brink (naast de kerk in Gorssel) in Gorssel blijft de hele zomer open, maar het breng­punt, eveneens in De Brink, is van half juli tot en met eind augustus alleen op woensdag­middag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. 
Donaties zijn ook welkom. Met een bedrag vanaf € 10 per maand is de organisatie al geholpen.

Boodschappen delen
Wie iets kan missen en een of meer – houdbare - boodschappen extra per week naar De Brink brengt, geeft ‘klanten’ die dat nodig hebben net dat kleine zetje om het eten aan te vullen. Het ‘winkeltje’ in De Brink heeft bloem, olie, houd­bare melk, spaghetti, grote macaroni, suiker, brood­beleg, ontbijt­crackers, vis in blik, limonade­siroop en producten uit de Arabische winkel. Was­poeder is ook altijd nodig, zeker in een gezin met kinderen. 
Het ‘winkeltje’ in De Brink is het hele jaar op vrijdag open. Dan zijn er twee vrijwilligers die de bood­schappen uitgeven. Er wordt niet gecontroleerd, alles gaat in vertrouwen. Op het Prikbord van Gorssel.nl wordt iedere week aangegeven waar op dat moment behoefte aan is.

winkel 1Voorbeeld winkelschap: productcategorieën wisselen per week

Producten brengen
Op maandag en woensdag kunnen boodschappen naar De Brink gebracht worden: op maandag­avond van 18.30 tot 19.30 uur en op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Maar let op: gedurende de zomer­vakantie (van half juli tot en met eind augustus) is De Brink alleen op woensdag­middag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Dan is er wekelijks een inloop in De Brink, waar gast­vrouwen koffie en thee schenken en daar zijn brengers van boodschappen ook welkom. Bij de ingang staat een doos waar de producten achter­gelaten kunnen worden.

Spontane donatie
Naast levensmiddelen is er ook behoefte aan geldelijke steun om het aanbod aan te vullen. Iedere week doen de initiatief­nemers zelf ook boodschappen. Een van de vrijwilligers - achter een winkelwagentje vol boodschappen - hoorde laatst achter zich zeggen: “Nou, u bent nogal wat van plan”. Een kort gesprekje over de achter­grond (“Oh, dat is een mooi doel, daar wil ik u wel bij helpen”) leidde spontaan tot uit­wisseling van gegevens en een eerste donatie. 

Doneren
U kunt de organisatie helpen met een regelmatig bedrag, waarmee aanvullende artikelen kunnen worden gekocht. Ook bedrijven en organisaties kunnen de actie steunen.
Het bankrekeningnummer is: NL62 RABO 0343 9832 49 t.n.v. Protestantse Gemeente Gorssel/Epse inzake Boodschappen Delen. Giften zijn aftrekbaar bij de aangifte Inkomstenbelasting omdat de Protestantse Gemeente een ANBI-status heeft.
De actie wordt gesteund door de gemeente Lochem, de kerken in Gorssel/Epse/Eefde en Joppe, de Dorpsraad Gorssel, Welzijn Lochem, de Voedselbank en Stichting Leergeld Lochem.
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 3 juli 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends