Laatste nieuws

Boomplantdag: voeten in de sneeuw, schop in de grond!

Woensdagochtend 29 november vierde groep 8 van de Vullerschool boomplantdag. In alle vroegte en in een witte wereld staken ze de handen uit de mouwen. De groep zorgde in korte tijd voor een prachtige rij boompjes aan de Grooterkamp. Samen met de groenmannen van Circulus en de voorzitter van de Dorpsraad.

Samen de schop in de witte grond
Bomen1 kleinKinderen planten een boom met hulp van groenbeheerder van Circulus, Hans EnderinkOtto van Harmelen van de Dorpsraad en Bert Fischer van Circulus heetten de kinderen welkom. Een kort welkom, want de kinderen wilden aan het werk. Het had gesneeuwd en het was koud. “Bewegen en hard werken, dan blijven we warm!” In kleine teams ging de groep aan de slag. Onder begeleiding staken ze de schop in de grond voor het graven van plantgaten. Daarna konden de jonge esdoorns, haagbeuken en veldesdoorns de grond in. De ‘groepachters’ waren aanpakken in het groen duidelijk gewend. Bert Fischer, groen­beheerder: “Wat een enthousiaste harde werkers! Jullie stellen ook goede vragen!” Op de Vuller­school zijn leerlingen bekend met buiten werken, aldus leerkracht Martijn Koene. Ontwikkeling, wereld­oriëntatie, natuur­beleving en leren in het groen; het gaat op deze school hand in hand. Na drie kwartier stonden alle 15 bomen in de grond en was het tijd voor warme chocolade­melk, limonade en fruit.

Thema ‘Opgroeien met bomen!’
Bomen2 kleinMet boomplantdagen in Laren, Epse en Gorssel trapten schoolkinderen dit jaar het plant­seizoen af in de gemeente Lochem. Circulus sluit daarbij aan bij het landelijke thema van de Nationale Boom­feest­dag: Opgroeien met bomen!

Bomen3 kleinOtto van Harmelen, voorzitter van de dorpsraad en leerkracht Martijn Koene (rechts)In december plant Circulus nog zo’n 500 bomen in het buitengebied. Plekken waar jonge bomen alle ruimte hebben om beeld­bepalende bomen te worden. Het zijn ijkpunten in het landschap waar volgende generaties mensen en dieren onder leven, spelen of schuilen. Later in de winter volgt de aanplant van jong groen binnen de kernen.
 

De foto's zijn afkomstig van de Vullerschool
 

Gorssel, 1 december 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends