Laatste nieuws

Boskoele bijna klaar voor een warme zomer

De Boskoele 5 kleinHet is bijna weer zover! Er wordt hard gewerkt om de mooie Bos­koele weer tip top op orde te krijgen voor de opening van het nieuwe zwem­seizoen. Gorssel.nl ging vast een kijkje nemen en sprak met manager Jorrit Erps, assistent bedrijfs­leider Annemiek Winkel en met een nieuw gezicht in de Bos­koele: Bianca Gardien, ook assistent bedrijfs­leider. Annemiek en Bianca zullen vaak in het zwem­bad te vinden zijn.

Belangrijk voor de gemeenschap
De Boskoele 3 kleinDe Boskoele is niet alleen een mooi aan de bosrand gelegen zwembad, maar ook een sociale, spor­tieve en gezellige ontmoetings­plek voor jong en oud. Een trek­pleister voor inwoners van Gorssel, Epse en Eefde en zelfs van Zutphen, voor de hele om­geving dus. Maar ook voor bezoekers van de om­liggende campings, van de Stayokay in Kring van Dorth en voor organi­saties als de Scouting en de Mettray in Eefde. 
De Boskoele 1 kleinTweede van links Annemiek Win­kel en helemaal rechts Bianca Gar­dienDe Boskoele heeft drie verschillende baden, een groene ligweide, een prettig terras en speel­toestellen en er zijn veel activiteiten. Voor iedere leeftijds­groep wat wils. ”Belangrijk voor de gemeen­schap”, zegt manager Jorrit Erps.

Schoonmaken
Net als ieder jaar zijn begin maart de activiteiten rond de schoonmaak van het zwem­bad begonnen. Omdat het water in De Boskoele altijd her­gebruikt wordt, is het zaak om vroeg met het schoon­maken te beginnen. Eindeloos worden met de bodem­stofzuiger algen, bladeren en blub­ber opgezogen: een taaie en lang­durige klus. Als eindelijk het ergste vuil eruit is, gaat de filter­installatie aan om het restvuil te verwijderen. Vervolgens wordt er chloor toe­gevoegd om het water verder te zuiveren. De waardes van het water worden zorg­vuldig gemeten.

Nog meer klussen
Naast de reiniging van het water is er natuurlijk nog veel meer te doen. De bad­rand voldeed niet meer en moest worden gerenoveerd, pompen zijn gerevi­seerd, het spring­kussen is gerepareerd, er moet nog onkruid verwijderd worden, speel­toestellen geschilderd en de bodem van het peuter­bad moet nog een leuk dessin krijgen. Hier zoekt De Boskoele nog een creatieve vrijwilliger voor. 

Stormbaan en andere activiteiten
In het seizoen 2019 ligt er vanaf 6 mei iedere woensdag, zaterdag en zon­dag tussen 13.00 en 16.00 uur een heuse storm­baan in het wedstrijdbad, bestemd voor de jeugd met zwem­diploma. De baantjes­trekkers hebben op dat moment even pech. Er worden twee storm­banen uitgetest, de jeugd kan stemmen welke van de twee mag blijven. 
De Boskoele organiseert veel leuke activiteiten, denk bijvoorbeeld aan het dauw­zwemmen met Hemelvaart (in 2019 op 30 mei), de jaarlijkse zwem­4daagse (8 tot en met 12 juli 2019), en de vertrouwde Pool­party’s met disco. Iedere vrijdagochtend om 10.00 uur is er Aqua­sport, gegeven door Bianca Gardien, en in mei is er een Zumba-special. En dan is er nog op vrijdag­ochtend van 9.00 tot 9.45 uur ‘Ladyswim’ en op woensdag­avond van 19.30 tot 20.30 een trainings­uur voor beoefenaars van de triatlon of lange-afstand zwemmen. En last but not least: voor de jongste zwemmers wordt er in juni een peuter­survival aangeboden voor twee- tot vierjarigen.

Vrijwilligers en sponsoren
De Boskoele 2 kleinVrijwilligers zijn erg belangrijk voor het zwembad, er helpen er al veel mee met diverse activi­teiten. Maar meer vrijwilligers zijn altijd meer welkom, ook bij de kiosk of het loket: er zijn mogelijk­heden genoeg en het is nog heel gezellig ook. Welkome bijdragen zijn er ook via de vele (wel zeventig!) sponsoren van De Boskoele. 
Zowel met vrijwilligers als sponsoren is De Boskoele blij. Jorrit Erps: “Mooi dat de betrokken­heid bij het zwembad zo groot is en dat zoveel mensen bereid zijn hun beste been­tje voor te zetten voor het zwembad”.

Start zwemseizoen
De Boskoele 4 kleinDe start van het zwemseizoen wordt bepaald door het weer en ligt meestal ergens tussen half april en begin mei. Abonne­menten kunnen al wel besteld worden (ook online). Tot 23 april 2019 kan dat nog met korting.  
In 2018 had De Boskoele 45.000 bezoekers; vanwege het mooie weer in dat jaar is het water op vijf dagen na volledig ver­warmd door zonne­collectoren. De Boskoele hoopt natuurlijk weer op een fantastische zomer met een groot aantal enthousiaste bezoekers. 
Alle verdere informatie over deze activiteiten en stormbaan is te vinden op de website of Facebook­pagina van de Boskoele.


Redactie Gorssel.nl
18 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends