Laatste nieuws

Bosrestaurant Joppe viert koperen jubileum

In september 2023 bestaat Het Bos­restaurant Joppe 12,5 jaar. In maart 2011 openden Jeroen en Gerdie Wendt en Ton en Riska van Til het restaurant aan de Joppe­laan (op de hoek bij het spoor) in Joppe. De eigenaren: “Ons tien­jarig jubileum konden wij niet vieren, omdat dit in corona­tijd viel en we nood­gedwongen gesloten waren. Destijds bedachten wij een tien­gangen afhaalmenu en dat was een enorm succes. Daarom gaan we nu opnieuw iets leuks doen, de september­maand wordt jubileummaand”.

Droom
BosrestaurantOpening kleinDe eigenaren Gerdie, Jeroen, Ton en Riska bij de heropening op 11 januari 2020In 2011 konden Jeroen Wendt en Ton van Til hun grote droom verwezenlijken: een eigen restaurant, Jeroen als kok en Ton als gast­heer. Het Bosrestaurant Joppe kwam te koop en Jeroen en Ton gingen samen met hun partners, de zusjes Riska en Gerdie Oosten­enk, het avontuur aan. Na enkele aan­passingen opende het restaurant op 4 maart 2011 de deuren.

Brand
Bosrestaurant125 kleinSeptembermaand jubileummaandMaar op 6 november 2018 sloeg het nood­lot toe. Een grote uit­slaande brand verwoestte het restaurant vrijwel geheel. Een anti-diefstal lamp was de boos­doener. De hele boven­verdieping brandde uit, en de schade aan de beneden­verdieping was enorm en veel van de inboedel ging verloren. Maar het vier­tal liet zich na de eerste schrik niet uit het veld slaan en al snel volgden plannen voor her­bouw. Uiteindelijk stond er eind 2019 weer een prachtig restaurant, dat op 15 januari 2020 de eerste gasten kon ont­vangen.

Corona
Helaas moesten de deuren twee maanden na de opening weer dicht vanwege de corona­pandemie. Maar ook daar sloegen de eigenaren zich doorheen: er werden speciale acties met afhaal­menu’s bedacht en zo ging ook die periode weer voorbij.

Jubileummaand
Tijd voor een feestje, dus organiseert Het Bos­restaurant ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan in het eerste weekend van september (1,2 en 3 september) een speciaal weekend: ‘The Best of 12,5 jaar Bos­restaurant’.  Gerdie Oostenenk: “De keuken heeft een selectie gemaakt van de meest favoriete gerechten van de afgelopen periode en die worden gedurende de avonden van 1, 2 en 3 september geserveerd.“ Verder kunnen gasten de hele maand september voor een speciale prijs een fles huis­wijn bestellen en voor de lunch is er een bijzonder ‘12,5 uurtje’ menu. Op zaterdag­avond 30 september wordt de jubileum­maand afgesloten met een ‘Boswandelingen­avond’, genoemd naar het populaire voorgerecht dat al sinds de opening op de menu­kaart staat.

Het Bosrestaurant Joppe
Joppelaan 100
7215 AE Joppe
Website


Redactie Gorssel.nl
22 juli 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends