Laatste nieuws

‘Boucante’, brocante aan huis

Vijf jaar geleden leerde Boukelien Brinkman haar nieuwe liefde kennen, Boudewijn Schenkels. Dit leidde niet alleen tot een huwelijk, maar was ook de basis van de huidige ‘brocan­te aan huis’. Want met Boudewijn haalde ze ook zijn grote hobby in huis: het verzamelen en ver­kopen van brocante. 
De eerste lettergreep van hun beider voornamen leidde tot hun toepasselijke bedrijfs­naam ‘Boucante’.

Brocante aan huis
Brocante 2 kleinIn het koetshuis bij hun woning aan de Parallelweg 8 in Gorssel hebben Boukelien en Boude­wijn een grote voor­raad nostalgische kleine meubels, oude merk­serviezen en schalen, glas­werk, leuke potten en vazen, curiosa, schilderij­lijsten en kunst uitgestald. Iedere zondag van 11.00 tot 16.00 uur is Boucante geopend voor kijkers en kopers.
Brocante 4 kleinBrocante staat voor oude leuke spullen die gebruikt zijn. Voor Boudewijn en Bouke­lien gaat het vooral om de spullen die ze zelf ook leuk vinden. Vaak spullen met een verhaal dat ze graag door­vertellen.
Boudewijn Schenkels heeft jarenlang een boerderij in Frankrijk gehad. Voor de in­richting struinde hij aller­lei markten af om de spullen bij elkaar te zoeken. Hier is zijn liefde voor brocante ont­staan, een liefde die hij vervolgens graag deelde met Bouke­lien.

Brocante, een hobby
Brocante 1 kleinVoor beiden is de brocante een enthousiaste hobby. Ze kunnen er niet van leven, maar dat hoeft ook niet. Boudewijn heeft een full­time baan in het bank­wezen en Boukelien is veel bezig met haar kunst­zinnige beroep: het schilderen van portretten in opdracht.
Omdat er geen financiële afhankelijkheid is van Boucante houden ze de marges laag. “We doen het voor de lol en kopen in wat we zelf ook mooi vinden”, aldus Bouke­lien. Ze genieten ervan als de spullen gewaardeerd worden en het plezier daarin gedeeld kan worden. “En iemand blij maken, geeft veel energie”, aldus Boude­wijn.
Beiden benadrukken dat mensen niet hoeven te kopen. Zij vinden het ook heel gezellig als mensen even aanlopen om te kijken.

Combinatie brocante en kunst
Boukelien Schenkels schildert en tekent al vanaf haar jongste jaren en heeft zich hierin verder ontwikkeld, onder andere via het volgen van schilder­cursussen. De laatste jaren is ze zich meer gaan toeleggen op het schilderen van portretten van mensen en dieren. Dit doet ze vooral in op­dracht.
Brocante 5 kleinOp haar website www.ateliergorssel.nl zijn werken van haar te vinden. Boukelien is een van de twaalf kunste­naars uit Gorssel en Eefde die in 2020 meedoen aan de Kunst­route Gorssel-Eefde. Tijdens het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september zetten deze kunstenaars hun deuren open en laten ze hun kunst­werken zien. Tijdens deze weekends is ook Boucante open, wat een bezoek extra de moeite waard maakt.
Bijzonder is dat ook Boudewijn Schenkels schildert, hij legt zich toe op het schilderen van dieren en stil­levens.

Mooi geheel
In hun prachtige groene tuin lopen vier honden, drie kippen en twee katten rond. Allemaal opvang­dieren, die van het geheel een bijzonder plaatje maken. Een mooi geheel, de moeite waard om te bezoeken. En: het is plezierig ont­vangen te worden door twee mensen die enthousiasme uit­stralen en gezellig­heid plaatsen boven de drang om te verkopen.

Boucante
Parallelweg 8
7213 VT Gorssel
www.boucante.nl


Redactie Gorssel.nl
3 augustus 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends