Laatste nieuws

Bouw toilet- en opslagruimte OLT Gorssel van start

Met twee optredens op 9 en 10 juni 2018 vierde het openluchttheater in Gorssel zijn eerste lustrum. Dat moment werd ook gebruikt om aan­vullende sponsors te vinden voor de bouw van een toilet- en opslag­ruimte. Dat is gelukt en daarmee waren de benodigde financiën verzameld voor de bouw van een toilet- en opslagruimte. Het laatste gat voor een sluitende begroting werd gedicht door de Stich­ting Vrienden van de Borkel. De voorbereidingen voor de bouw konden dus beginnen.

Bouwvoorbereiding
Foto bouw bij Opijnen febr 2019 kleinVrijwilligers aan de slag: v.l.n.r. Henry Jaartsveld, Bob Kempink en Paul WiegerinckVoor een dergelijk gebouwtje op zo’n bijzondere plek is wel een bouwvergun­ning nodig en die is eind 2018 door de Gorsselse architect Ronald Wieggers aan­gevraagd. Ronald heeft daartoe koste­loos deskundige bouw­tekeningen gemaakt. Toen de vergunning binnen was, moesten de han­den uit de mouwen. De plek waar het gebouwtje moest komen werd uit­gezet en vervolgens kon op­dracht gegeven voor de grond­werkzaam­heden. 

Uitvoering
De Poorte Joppe is inmiddels klaar met het grondwerk en het in­graven van de riolering. Daarna gaan vrijwilligers aan de slag met het aan­brengen van isolatie en folie om ver­volgens de beton­vloer aan te brengen. Gelijktijdig zal Anton Bruggeman de nodige mantel­buizen aanbrengen voor de aan­sluiting van elektrici­teit en water. Hopelijk kan nog in februari 2019 de beton­vloer gestort worden.

Schroeven en aftimmeren
Intussen is een groepje enthousiastelingen al begonnen met het maken van de wand­elemen­ten en de dak­spanten. Gelukkig is na enig zoeken een goede werk­plek met droge op­slag gevonden.
Het maken van de wand­elemen­ten betekent het schroeven van balk­jes op platen waarmee delen ont­staan van circa 1,20 bij 2,40 meter. Deze worden later ter plaatse aan elkaar ge­schroefd  waardoor de wanden zullen ontstaan. Vervolgens wordt iso­latie aangebracht en de buiten­zijde afgetim­merd met geprofileer­de houten planken. Daarna kunnen dan de dak­span­ten worden geplaatst.

Handige vrijwilligers nodig
Het groepje vrijwilligers kan nog meer handige handjes gebruiken. Nu dus bij het plaat­sen en aan elkaar schroeven van de wand­elementen, maar ook straks bij het schilderen van het gebouw­tje.
Wie mee wil helpen kan contact opnemen met Bob Kempink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 06-53159411.


Gorssel, 18 februari 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends