Laatste nieuws

Bouwlocatie museum Gorssel open voor publiek

Op zaterdag 24 mei 2014, de negende editie van de Dag van de Bouw, stellen leden van Bouwend Nederland bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Ook de bouwlocatie van het Museum voor Modern Realisme (museum MORE) in Gorssel is die dag van 10.00 tot 16.00 uur toegankelijk voor iedereen die om welke reden dan ook interesse heeft in de bouw of in het project.

Virtual Reality
MuseumBord325pxTijdens de open dag worden bezoekers rondgeleid, krijgen zij informatie en kunnen ze zien hoe het project gemaakt wordt. Uniek is dat bezoekers het bouwkundig eindresultaat al kunnen zien via een Oculus Rift (virtual reality bril). Voor de kinderen is er ook van alles georganiseerd. Ze kunnen zelf kunst maken in het kinderatelier, zich uitleven op een springkussen, bouwen met lego en er is een poffertjeskraam. In het kindergedeelte is toezicht, zodat volwassen bezoekers op hun gemak de bouwplaats kunnen bekijken.

Bouwbedrijven
Museum8In opdracht van Hans Melchers realiseren Koopmans Bouw, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros het Museum voor Modern Realisme in Gorssel.
Alle bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd door Koopmans Bouw. Croon verzorgt de elektrotechnische installaties, waaronder de beveiligingsinstallaties die aan hoge architectonische eisen moeten voldoen. Daarnaast is Croon verantwoordelijk voor de verlichting die bijzonder duurzaam wordt uitgevoerd. Wolter & Dros is verantwoordelijk voor de realisatie van de hoogwaardige klimaatinstallaties in het gebouw.

Museum
Museum04
Het museum zal onder andere een belangrijk deel van de voormalige collectie van Dirk Scheringa huisvesten. Het museum wordt deels gerealiseerd in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, dat eind 2012 vrij kwam. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende gemeentehuis van Gorssel blijft intact. De later aangebouwde delen worden in het ontwerp vervangen door nieuwbouw. Het museum wordt een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving. Naast het tentoonstellen van delen uit de vaste collectie biedt het gebouw ook ruimte aan wisselende exposities. Het ontwerp is van Hans van Heeswijk Architecten uit Amsterdam. Het museum opent naar verwachting in het voorjaar van 2015 haar deuren voor bezoekers.

Locatie: Hoofdstraat 28, Gorssel

Fotoalbums van de bouw van het museum op Gorssel.nl:

 

Gorssel.nl
16 mei 2014, aangepast 17 mei 2014
 

aa

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends