Laatste nieuws

Brandweer Gorssel zoekt collega’s


De Brandweerpost Gorssel is op zoek naar nieuwe collega’s. Op 7 september 2022 is er vanaf 19.00 uur een inloop­bijeenkomst in de brandweer­kazerne aan de Hoofd­straat 14a in Gorssel. 

Versterking gevraagd
Het team van Brandweer Gorssel bestaat uit vrij­willigers die zich vanuit hun dagelijkse werk of vanuit de privé­situatie bij een alarmering naar de brandweer­kazerne spoeden om hulp te bieden bij branden of hulp­verlening bij ongevallen. 
Het team kan versterking gebruiken en zoekt daarom mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voor­keur ook werken in Gorssel. Er is vooral behoefte aan mensen die over­dag beschikbaar zijn. Daarom worden met nadruk thuis­werkende mannen en vrouwen of mensen die in Gorssel werken (en over­dag van hun baas mogen uitrukken) gevraagd om te reageren. 

Spannend
Brandweer kleinBrandweer team Gorssel: "Word onze collega!"Brandweer Gorssel: “Iedere op­roep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweer­werk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. We zijn er om aan mensen en dieren hulp te ver­lenen bij brand en on­gevallen, in je eigen om­geving en binnen een hecht en gemotiveerd team. Dat laatste zou ook de voor­naamste reden moeten zijn om je aan te melden”. 
De Brandweer treedt op bij verkeers­ongevallen, on­gevallen met gevaarlijke stoffen, storm­schade en water­overlast. Hiervoor biedt het korps goede opleidingen en oefeningen.

Goede conditie
Een brandweerman of -vrouw moet beschikken over een goede lichamelijke en geestelijke conditie, sportief, stress­bestendig en praktisch ingesteld zijn en kunnen improvi­seren. Daarnaast zijn een behoorlijke dosis doorzettings­vermogen en verantwoordelijkheids­gevoel belangrijk. Wonen of werken in de buurt van de brandweer­kazerne in Gorssel is een vereiste. 

Opleiding
De brandweer zorgt voor een goede opleiding en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uit­rukken is een financiële vergoeding beschik­baar. Ook wordt gezorgd voor een goede verzekering en voor de uitruk­kleding. De brandweer­post Gorssel: “We beschikken over uitstekende faciliteiten. Ons materieel is modern en van hoog­waardige kwaliteit. Word onze collega!”

Meer weten? 
Interesse om de collega’s in Gorssel te versterken of meer weten over deze uit­daging? Ga dan naar de inloop­bijeenkomst op woensdag 7 september vanaf 19.00 uur in de brandweer­kazerne in Gorssel. Graag even aan­melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook op website van brandweer Gorssel voor meer informatie.

Brandweer 
Kazerne Gorssel
Hoofdstraat 14a, 7213 CV Gorssel


Gorssel, 23 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends