Laatste nieuws

Brandweer Gorssel zoekt versterking

Het team van Brand­weer Gorssel bestaat uit vrijwilligers die zich vanuit hun dagelijkse werk of vanuit de privé situatie bij een alarmering naar de brandweer­kazerne spoeden om hulp te bieden bij branden of hulp­verlening bij ongevallen. Het team kan versterking gebruiken en zoekt daarom mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voor­keur ook werken in Gorssel. Er is vooral behoefte aan mensen die over­dag beschikbaar zijn. Daarom worden met nadruk thuis­werkende mannen en vrouwen of mensen die in Gorssel werken (en overdag van hun baas mogen uit­rukken) gevraagd om te reageren. 

Spannend
BrandweerJTE9 3 15GR 45 kleinEen kijkje in de brandweerkazerne Gorssel (foto Janny Schiphorst)Brandweer Gorssel: “Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aan­treft. Brandweer­werk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. We zijn er om aan mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en on­gevallen, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team. Dat laatste zou ook de voor­naamste reden moeten zijn om je aan te melden”. 
BrandweerKoningsdag2022 kleinBrandweer helpt kleine spuitgasten tijdens Koningsdag 2022 (foto Gert Klomp)De Brandweer treedt op bij verkeers­ongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, storm­schade en water­overlast. Hiervoor biedt het korps goede opleidingen en oefeningen.

Goede conditie 
Een brandweerman of -vrouw moet beschikken over een goede lichamelijke en geestelijke conditie, sportief, stress­bestendig en praktisch ingesteld zijn en kunnen improviseren. Daarnaast zijn een behoorlijke dosis doorzettings­vermogen en verantwoordelijkheids­gevoel belangrijk. Wonen of werken op maximale afstand van 4 minuten vanaf de brandweer­kazerne in Gorssel is een vereiste. 

Opleiding
De brand­weer zorgt voor een goede opleiding en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken is een financiële vergoeding beschik­baar. Ook wordt gezorgd voor een goede verzekering en voor de uitruk­kleding. De brandweerpost Gorssel: “We beschikken over uitstekende faciliteiten. Ons materieel is modern en van hoog­waardige kwaliteit. Word onze collega!”
Neem bij interesse contact op met Brand­weer Gorssel, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Brandweer Gorssel
Kazerne: Hoofdstraat 14a
7213 CV Gorssel


Gorssel, 21 mei 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends