Laatste nieuws

Breng uw stem uit op ‘Ortus’!

Het radioprogramma ‘De Ochtend van 4’ (KRO-NCRV op radio 4) organiseert in de zomer van 2021 de verkiezing van het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte van Nederland. Babyneushoorn ‘Ortus’ is een van de genomineerden. Iedereen kan in de week van 12 juli een stem uitbrengen op dit Gorsselse kunstwerk.

Buitenruimte
Ortus kleinOrtus het mooiste buitenkunstwerk van Nederland? Breng uw stem uit!De verkiezing komt voort uit de coronatijd, toen de musea maandenlang gedwongen dicht waren. ‘De ‘De Ochtend van 4’ riep enkele maanden geleden luisteraars op om te vertellen over kunstwerken in de buitenruimte die wel te zien waren en waar men wel van kon genieten. Gorsselnaar Dick van Welzen droeg baby Ortus (collectie MORE) aan, de aandoenlijke babyneushoorn van kunstenares Miriam Knibbeler in het gras achter Museum MORE. En met succes, want Ortus is genomineerd voor de regio Oost (Gelderland en Overijssel).

Stem op Ortus!
De stemronde begint in de week van 12 juli met de regio Oost. Iedereen kan de hele week een stem uitbrengen. Aan het eind van de week, op zondag om 08.45 uur, wordt het favoriete buitenkunstwerk van ‘onze’ regio bekend gemaakt. Op woensdag 14 juli is de aanbeveling van Dick van Welzen om 08.45 uur in het radioprogramma te horen. 
Om ervoor te zorgen dan ‘Ortus’ winnaar van de regio Oost wordt, roept Dick van Welzen dorpsgenoten op om hun stem op ‘ons’ neushoorntje’ uit te brengen. Dat kan dus de hele week via de website van 'De ochtend van 4'. Daar is nu ook al het audiofragment met de aanbeveling van Dick van Welzen te beluisteren.


Gorssel, 12 juli 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends