Laatste nieuws

Buitengewone kerstborrel Gorsselse Ondernemers in de Roskam

Voor de vierde keer dit jaar was Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon bij elkaar. Het was een groot gezelschap want afgelopen jaren heeft de vereniging er veel nieuwe leden bij gekregen. Ook een aantal aspirant-leden en genodigde was aanwezig. Naast serieuze onderwerpen over Gorssel en verenigingszaken was er ruimte voor een gezellige kerstborrel en een rondleiding door de prachtig vernieuwde Roskam, waar Ton Kolman het gezelschap hartelijk ontving.

Kerstwinkelen
OndVer18-12-14 25Ton Kolman (linksboven) praat Gorsselse ondernemers bij over de Roskam. Foto's: Janny Schiphorst.
Meer foto's
Het programma bestond uit een aantal lopende zaken van het bestuur en enkele werkgroepen, de begroting over 2014 en 2015 en een terugblik op een geslaagde koopzondag, winkelen in kerstsfeer met veel kramen en muziek. De heer Hennie van der Most had kerstbomen die in het dorp staan geschonken en hij werd daarvoor bedankt door de Kerstwerkgroep. Van der Most heeft aangeboden om ook volgend jaar de kerstbomen voor het dorp te willen sponsoren!
Natuurlijk werd er stilgestaan bij de stand van zaken rondom Lochem 3.0. Er waren volop ideeën waar de vereniging zich in het bruisende Gorssel graag mee bezig houdt.  

Recreatie & Toerisme
De werkgroep Recreatie & Toerisme van de Vereniging Dorpsraad Gorssel was uitgenodigd om te komen vertellen over hun visie en plannen voor het dorp Gorssel. Een hoop enthousiaste ideeën! Omdat de ondernemers nauw betrokken zijn bij recreatie en toerisme en veel evenementen organiseren in ons dorp (denk aan Buitenkunstig, IJsseljazz en kerstwinkelen) lijkt het logisch dat beide werkgroepen de samenwerking aangaan op dit gebied. In ieder geval is het bestuur van de ondernemersvereniging enthousiast en is het waarschijnlijk dat beide werkgroepen binnenkort samen aan de slag gaan.

Museum MORE
OndVer18-12-14 11Met Pinksteren 2015 opent Museum MORE en de ondernemers willen dat aangrijpen voor extra promotie van Gorssel. Een concreet idee is het ‘Ommetje door Gorssel’ langs de mooiste plekjes in Gorssel op een plattegrondje van het dorp en informatie over Gorssel en het winkelaanbod op de achterzijde.
Gelukkig laat de begroting over 2015 zien dat er bescheiden financiële ruimte is hiervoor.
Met het Museum is afgesproken dat het Toeristisch Overstap Punt (TOP), dat nu achter de Roskam staat, moet verhuizen. Besproken is welke ondernemer in Gorssel de TOP wil ‘adopteren’. Er zijn een aantal geïnteresseerden, binnenkort wordt daar een beslissing over genomen.

De Roskam
Aan het einde van het programma werd het gezelschap rondgeleid in het restaurant en de indrukwekkende keuken van de Roskam waar Bert Verheij de pollepel zwaait. Leuk om te zien hoe de Roskam mooie Achterhoekse producten veelal via slow cooking verwerkt tot hele smakelijke gerechten die passen bij Gorssel.

Ond-ver-GorsselBuitengewoonLogoTrans325pxOndernemersvereniging Gorssel Buitengewoon wil graag samen met Museum MORE en de Dorpsraad enthousiast 2015 in en zal de inwoners van Gorssel op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen. 
  

 
Gorssel, 19 december 2014
  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends