Laatste nieuws

Buitenkerststal in Joppe

Ook in 2023 komt er weer een buitenkerststal in Joppe. De bouw is eind november begonnen en de bouwgroep kan extra handen gebruiken. Wie komt helpen?

Traditie
Buitenstal kleinBuitenkerststal in opbouwAl bijna 50 jaar wordt er naast de rooms-katholieke kerk in Joppe een buiten­kerststal met levende dieren  gebouwd; een traditie die voor veel inwoners van Joppe en omgeving niet meer is weg te denken en een vast onder­deel vormt van de jaarlijkse kerst­viering. 
Ook in 2023 wordt er een mooi onder­komen gemaakt voor de beelden­groep van Jozef, Maria, Jezus en de herders. Een ezel, een aantal schapen en een kameel houden hen gezelschap.
Op zaterdag 23 december 2023 kan iedereen vanaf 12.00 uur de buiten­kerststal in volle glorie komen bezichtigen. De stal blijft tot 30 december staan.

Natuurlijke materialen
KerststalJoppe kleinHet resultaat (foto archief)Gedurende vier zaterdagen voor kerst wordt er door tien tot vijftien vrij­willigers gebouwd aan de stal, die bestaat uit een palen­constructie en afval­hout (schaaldelen) van een hout­zagerij. Riet en blad vormen het dak en het geheel wordt aangekleed met onder andere riet­pollen, mos, zwerf­keien, kerst­bomen en andere natuurlijke materialen. Een omheining van twee meter hoog gaas maakt het tijdelijke verblijf van de dieren tot een geheel. Het is daarbij niet de bedoeling dat bezoekers aan de stal de dieren voeren, dit verzorgt de bouw­groep twee keer per dag zelf.

Vele handen maken licht werk
De bouwgroep heeft deel­nemers van jong tot oud, maar gezien de leeftijd en/of gezondheid van een aantal bouwers zijn extra handen welkom.
Meehelpen? Dan bent u vanaf zaterdag 2 december van harte welkom bij de kerk. De groep begint om ongeveer 08.30 uur en gaat door tot 12.30 uur. Er wordt gezorgd voor koffie of thee met iets erbij.


Redactie Gorssel.nl
30 november 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends