Laatste nieuws

Buitenkunstig 2022: het is bijna 19 juni!

Gelukkig kan, na twee jaar onder­breking, op 19 juni 2022 het straat­festival Buitenkunstig Gorssel weer georganiseerd worden. Het gratis festival biedt een gevarieerd programma voor jong en oud: kunst en brocante, straat­theater, streek­producten, muziek en een gezellig food­plein.
Het hele centrum van Gorssel wordt om­gebouwd tot een kunst- en brocante­markt, omlijst met muziek­optredens en straat­theater.

Kunst, brocante en streekproducten
Buitenkunstig2019 1 kleinBoven en onder: straattheater en brocante tijdens Gorssel Buitenkunstig 2019Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen zijn hart ophalen aan wel honderd stands, verdeeld over de Hoofd­straat en de Joppelaan in Gorssel. Op de kunst­markt zijn schilderijen te vinden in verschillende stijlen. Maar er is veel meer te zien en te vinden: keramiek, glas-in-lood, foto­grafie, sieraden, beelden. 
De brocante­markt met vintage en antiek ontbreekt natuurlijk niet. Er zijn stands met zilver, met antieke poppen, klein­meubelen en andere hebbe­dingetjes om mee naar huis te nemen.
De streek­markt is bescheiden dit jaar, met stands waar onder meer honing, wijn en streek­bieren te verkrijgen zijn. Diverse winkels en lokale horeca zijn ook open en laten graag zien of proeven wat ze in huis hebben.

Muziek
Buitenkunstig2019 kleinMaar er is meer te beleven. Naast alle stalle­tjes zijn er twee plekken waar een groot deel van de middag muziek te beluisteren is. Bij Eetcafé de Hoek strijkt de band Jan Accu en de Pech­lampen neer. Vanaf 14.00 uur worden toeschouwers uit­genodigd om aan tafel te komen zitten. 
Op het markt­plein staat een sfeervolle caravan waar vanaf 12.00 uur Jazzband Quatre Tickets de Swing fijne sfeer­muziek met een vleugje nostalgie zal laten horen. Later op de middag (vanaf 15.30 uur) treedt Stef Woestenenk op met zang en gitaar met een verhaal.
Bezoekers kunnen ook het Duo Place Pigalle tegen het lijf lopen. Zij bewegen zich met hun accordeon en (contra)­bas over de markt met hun Franse chansons en Nederlands­talige liedjes.

Straattheater
Buitenkunstig2019 2 kleinBuitenkunstig Gorssel is niet compleet zonder straat­theater: menigeen herinnert zich nog leuke straat­acts van vorige edities van Buiten­kunstig Gorssel. Ook nu zijn er verschillende optredens, die nog een verrassing moeten blijven. Een tipje van de sluier: enkele belang­rijke personages uit de Nachtwacht verlaten hun nachtelijk schilderij en maken met het juiste licht in enkele streken een elegant portret van wie dat wil. 

Topdag
Het team van Buitenkunstig verwacht dat het een topdag wordt en nodigt iedereen uit om te komen genieten van kunst, cultuur en gezellig­heid op zondag 19 juni vanaf 11.00 tot 17.00 uur.
Het festival is gratis toegankelijk dankzij de steun van de plaatselijke horeca, de actieve winkeliers en onder­nemers in Gorssel en alle vrijwilligers. Auto’s kunnen - gratis - op de Roskam­weide geparkeerd worden (zie de bewegwijzering), maar kom het liefst op de fiets of lopend. Voor eten en drinken kunt u terecht bij de lokale horeca. Voor nood­gevallen is er een EHBO-post en op de markt zijn een toilet­wagen en informatie­stand te vinden.
Coördinator Linda Sanders: “Kom genieten! Het mooie weer is besteld”.

Wegafsluiting
Tussen 7.00 en 21.00 uur worden in Gorssel de volgende wegen/weggedeelten afgesloten: de Hoofdstraat tussen de Veldhofstraat en de Beukenlaan, de Joppelaan tussen de Van de Capellenlaan en de Hoofdstraat, de Nijverheidsstraat vanaf De Hoek tot aan de Beukenlaan, de Poststraat en de Groeneweg.
  

Gorssel, 12 juni 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends