Laatste nieuws

Buitenkunstig Gorssel 2024: kunst, brocante en theater

Ook in 2024 wordt in Gorssel het festival ‘Buitenkunstig Gorssel georganiseerd, dit jaar op zondag 16 juni. Het centrum van Gorssel staat dan weer vol met kramen met kunst, brocante en streek­producten, omlijst met muziekoptredens en straat­theater. Buitenkunstig Gorssel is te bezoeken vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. Er is op verschillende plaatsen muziek te horen en de bezoekers worden her en der verrast door straat­theater. 

Muziek en straattheater 
Om 12.00 uur, 13.00 en 14.00 zijn er optredens van de Harmonie Gorssel-Eefde op het Oldenhof­plein aan de Hoofdstraat. Daarna is er op verschillende tijden muziek van Garage 59 (vanaf 14.20 uur) bij Gasterij de Hoek aan de Joppe­laan en van Backsound (vanaf 13.00 uur) bij Italiaans restaurant Gusto aan de Hoofd­straat. 
Vanaf 12.30 uur duikt her en der straat­theater op met grappige of ontregelende optredens. Wat dat straattheater precies inhoudt blijft nog een verrassing. 
Voor de kinderen is er om 13.45 en 15.15 een komische act bij Swits en Cappu Cappu aan de Hoofd­straat. Ze kunnen zich ook laten vermaken bij ‘Gemma Glitter’. Zij is vanaf 13.00 uur te vinden bij de pomp voor de Everdina­hof aan de Hoofdstraat.

Buitenkunstig2023 1Buitenkunstig 2023: straattheater (foto Edo Boonstra)

Kunst en brocante
Op de Hoofdstraat (vanaf de Veldhofstraat tot aan de Beuken­laan) en het eerste deel van de Joppelaan (vanaf Gasterij de Hoek tot aan de Hoofdstraat) staan wel honderd kramen met zelfgemaakte kunstnijverheids­producten, schilderijen, keramiek of bijzondere brocante­vondsten. Sommige deelnemers aan Buitenkunstig Gorssel komen elk jaar weer, vanwege de gemoedelijke sfeer. Maar er zijn ook nieuwe deelnemers. 

Buitenkunstig2023 2Buitenkunstig 2023: kunst en brocante (foto Edo Boonstra)

Winkels, horeca en streekmarkt
Ook zijn diverse winkels open en de lokale horeca laat graag zien of proeven wat ze in huis hebben. Er is een bescheiden streek­markt op het Oldenhof­plein met onder meer ciderdranken en olijven. 

Informatie
Op de Roskamweide kunnen auto’s geparkeerd worden, maar kom het liefst te voet of op de fiets. Er is een omleidings­route in het dorp ingesteld, zodat ook bezoekers voor MORE en Loetje hun weg weten te vinden. 
Coördinator Linda Sanders: “Het wordt een prachtig evenement, alle reden dus om op 16 juni het centrum van Gorssel te bezoeken. Maar zonder onze hoofd­sponsors lukt het niet. Daarom wil ik ze graag even noemen: Ondernemers­vereniging Gorssel Buitengewoon en de Dorpsraad Gorssel”. 


Gorssel, 29 mei 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends