Laatste nieuws

Buitenkunstig Gorssel, een bruisend festijn

Het festival Buitenkunstig in het hart van Gorssel op zondag 22 juni 2014 biedt een gevarieerd programma voor jong en oud: kunst en brocante, muziek en straattheater, poppenkasttheaterwagen, expositie en een gezellig Foodplein. 

Eerste lustrum
BuitenkunstigGorssel 4 Voor het team Buitenkunstig is het een bijzonder jaar. Het organisatieteam: “We vieren het eerste lustrum van dit prachtige evenement”. Om dit lustrum een extra feestelijk tintje te geven hangen er dit jaar voor het eerst prachtige banieren in het dorp en daarom heeft de organisatie ook flink uitgepakt om een goed programma voor deze middag neer te zetten, met veel variatie voor jong en oud.

Bijzondere attracties
Bob Ermens, medeorganisator, vertelt dat er dit jaar een heuse ganzenfanfare door de straten zal waggelen met tromgeroffel van een tamboerijn. Daarnaast ziet het publiek wel hele bijzondere steltenlopers die veel indruk zullen maken. Er is een spectaculaire show van Cycling Circus te zien op het marktplein, zij brengen  acrobatiek en fietsen op een verhalende manier bij elkaar. Een levensgrote tuimelaar zal het publiek begroeten. Voor de kinderen is er ook een poppentheaterwagen waar kinderen naar kunnen kijken en misschien ook wel aan mee kunnen doen.

Muziek
BuitenkunstigGorssel 5Ook de muziek ontbreekt niet: de Gorsselse band Garage 59 laat het publiek genieten van een relaxte sound van pop, jazz en blues op het marktplein. De band De Dames van Adel zal op diverse locaties in het centrum van zich laten horen met een heerlijk driestemmig geluid.
Bij mooi weer zal het orkest van De Harmonie van zich laten horen in het park bij De Oldenhof: zij spelen speciaal voor kinderen ‘Hits voor Kids’: stilzitten verboden!

Brocante, kunst en eten
BuitenkunstigGorssel 2De Hoofdstraat, de Joppelaan en het Nijverheidsplein zijn gevuld met kramen voor de brocantemarkt en de kunstmarkt. Een mooie aanvulling op het programma is een expositie van kunstenaars uit Gorssel en omgeving, die dit jaar voor het eerst is georganiseerd. Om een paar namen te noemen: Dick van Welzen, Hans Groenenberg, Judith Beulink en Francine van den Heuvel. De expositie is te vinden in het pand aan de Poststraat nr. 7.
Een deel van het marktplein wordt omgetoverd tot een gezellig Foodplein met heerlijke grote en ook kleinere hapjes.

Brede steun
BuitenkunstigPosterKL
“We verwachten dat het een topdag wordt, dus kom gezellig genieten op zondag 22 juni tussen 12.00 en 17.00 uur”, aldus Bob Ermens. “Namens het Team Buitenkunstig wil ik onze waardering uitspreken voor de brede steun van de plaatselijke horeca, de actieve winkeliers en ondernemers in Gorssel en alle vrijwilligers. Daardoor is dit festival gratis toegankelijk en kan iedereen genieten van kunst, cultuur en gezelligheid.”

Voor meer informatie en het volledige programma kunt u kijken op www.buitenkunstiggorssel.nl .
  

 
Gorssel, 11 juni 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends