Laatste nieuws

Buitenkunstig Gorssel, bruisend festijn op 16 juni

Het gratis straatfestival Buitenkunstig in het hart van Gorssel op zondag 16 juni a.s. vindt alweer voor de 10e keer plaats. Het biedt een gevarieerd programma voor jong en oud: kunst en brocante, straattheater, streekproducten, een plein voor kinderen, muziek en een gezellig foodplein.

Straattheater
Buitenkunstig wereldwandelaarDe wereldwandelaar, een van de vele straatacts die op zondag 16 juni te zien zal zijn in GorsselHet team Buitenkunstig is enthousiast over de program­mering. Hester Bolink: “Het is altijd weer spannend of het lukt om een programma te vullen met publieks­trekkers en het moet natuurlijk aantrekkelijk zijn voor bezoekers van alle leeftijden. We zijn ervan overtuigd dat we hierin goed zijn geslaagd." Het programma heeft zeker bijzondere acts en een aantal leuke verrassingen: een festival­show met lucht­acrobatiek en trampoline-act, de Gele Verhalen­bus, een goochelende karikaturist, de Stone Age Rocks van levens­grote stenen, de Sweet Chefs animatie en dan nog de dame die All that Jazz zingt en een dame die het ouderwetse speel­doosje tot leven brengt. Voor de kinderen is er Chonk, de koning van de speeltuin met de luie wip, de bellen­blaas­fiets en de spinning sofa.

Kunst, brocante en streekproducten
BuitenkunstigA3PosterNaast de kunstmarkt en brocante­markt is er dit jaar ook weer een streek­producten­markt. In totaal zullen er ongeveer 100 kramen zijn. Bezoekers kunnen aan het einde van de dag met een goed gevulde tas vol lekkernijen uit de streek weer naar huis.

Topdag
Het team Buitenkunstig verwacht dat het een topdag wordt en nodigt iedereen uit om te komen genieten van kunst, cultuur en gezelligheid op zondag 16 juni vanaf 11.30 uur.
Het festival is gratis toegankelijk dankzij de geweldige support van de plaatselijke horeca, de actieve winkeliers en onder­nemers in Gorssel en alle vrijwilligers. Ook het parkeren is gratis.
 

 
Gorssel, 4 juni 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends