Laatste nieuws

Buitenspelen belangrijker dan ooit

Van maandag 7 t/m zaterdag 12 maart 2022 is er weer de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. Doneren kan ook digitaal door de QR-code te scannen. Buitenspelen is leuk, gezond en houdt kinderen vrolijk, maar is helaas steeds minder vanzelfsprekend.

Buitenspelen is belangrijk
JantjeBetonLogo klein Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling, maar buiten­spelen wordt steeds minder vanzelf­sprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugd­vereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speel­plek in de buurt. Voor kinderen in kwets­bare speel­posities is buiten­spelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje­pringen, verstoppertje spelen of buiten met vriendjes de wereld verkennen. De rol van scouting­clubs, jeugd­verenigingen en speel­tuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit nodig om geld in te zamelen voor Jantje Beton.

Huis-aan-huis of digitaal
Er wordt huis-aan-huis gecollecteerd met de bekende collecte­bus. Mensen die niet thuis zijn kunnen digitaal doneren door de iDEAL QR-code te scannen op het niet-thuis-kaartje.  En wie geen gepast geld in huis heeft kan de iDEAL QR-code scannen op de label van de collectebus.

In de voormalige gemeente Gorssel collecteren de speeltuin­verenigingen Hassinkweide in Epse, De Spijkwijk in Eefde en De Wielewaal in Gorssel. Scouting Kompasnaald en IJsselgroep gaan langs de deuren in Harfsen, Eefde, Gorssel en Almen.

De helft van de opbrengst mogen de collecterende clubs zelf houden. De andere helft gaat naar landelijke projecten van Jantje Beton.

Bij vragen, kunt u contact opnemen met de actie coördinator, Geert Hiethaar, tel. 06-51 25 84 20.

De deelnemende clubs en Jantje Beton bedanken u voor steun.

   
Gorssel, 3 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends