Laatste nieuws

Buitenwinkel KanaalLokaal sluit seizoen feestelijk af

KanaalLokaal, het buiten­winkeltje van Carla Braakhekke met hand­gemaakte artikelen uit de streek, sluit het succes­volle eerste seizoen feestelijk af op zondag 3 oktober 2021.

KanLok325pxAls het weer het toelaat richt Carla Braakhekke iedere vrijdag en zaterdag haar buitenwinkel in. Zondag 3 oktober is de feestelijke afsluiting van haar eerste seizoen.De naam die Carla voor haar winkel heeft gekozen is zeer toepasselijk, want Kanaal­Lokaal is een verkoop­punt waar mensen uit de regio hun zelf gemaakte, gecreëerde of gekweekte artikelen aanbieden. De winkel is voor het koetshuis van Carla en Henk Braak­hekke aan de Oxerweg op de grens van Epse en Joppe. Een prima plek, want zomers fietsen en wandelen daar veel mensen en dat levert veel spontane bezoekjes op. Carla: “Ik geniet er echt van al die contacten en verhalen van mensen die komen kijken, buurtgenoten maar vaak ook vakantiegangers vanuit het hele land. ”  Wat is begonnen als een hobby moet niet te gek worden. Vandaar dat de winkel alleen in de zomer op vrijdag en zaterdag open is mits het weer het toelaat.

Goede doel
Keramiek van een groep vrouwen uit Joppe, Epse en Almen staat aan de basis van Kanaal­Lokaal. De keramisten gaven een deel van hun werk weg, maar niettemin raakten hun huizen steeds voller met eigen creaties en dat inspireerde Carla om de buiten­winkel te starten. Gaande­weg kwamen er meer ideeën en enthousiastelingen die ook graag mee wilden doen. Dat leidde tot een breed palet van producten zoals zelf­gemaakte jam en honing, lavendel­zakjes, leren tassen, vlecht­werk van wilgen­tenen, vetplantjes en tuin­planten en fotografie.
KanaalLokaal heeft geen winst­oogmerk. Een vijfde deel van de opbrengst gaat naar een lokaal goed doel. Dit jaar is dat de Pasman Manege in Eefde.

Eerste seizoen
KanLok2 kleinKanaalLokaal was voor het eerst open op vrijdag 11 juni. Carla: “Het eerste weekend was direct over­weldigend! Veel aanloop en veel verkocht, een goede start dus. En ook al verschilde het per weekend uiteraard wel, het weer is erg bepalend, het was een heel goed en met name leuk seizoen!”

Feestelijke afsluiting
KanLok3 kleinBij goed weer is Kanaal­Lokaal de rest van dit jaar nog geopend op vrijdag 24 september, vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober, van 11 tot 17 uur.
Zondag 3 oktober van 12 tot 16 uur is de feestelijke afsluiting van het seizoen. Veel van de inbrengers zullen dan aanwezig zijn om toelichting te geven op de door hen gemaakte artikelen en de hobby’s waaruit alles is ontstaan. Een mooie gelegen­heid om, onder het genot van een kopje koffie of thee met zelfgemaakt lekkers, geheel vrijblijvend het zeer diverse aanbod te bekijken.

Volgend voorjaar denkt Carla weer te starten met nieuwe spullen en aanvullende ideeën.

Voor meer informatie kijk op www.KanaalLokaalco.nl. Daar is ook van week tot week vermeld of de winkel (in verband met het weer) geopend is.

KanLok4KLKanaalLokaal
Oxerweg 6
7215 PB Joppe
 

Gorssel, 21 september 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends