Laatste nieuws

Burgemeester, wethouder en Dorpsraad op verkenning

Burgemeester Van ’t Erve heeft in de korte tijd dat hij in functie is al talloze plaatsen in de gemeente bezocht, openingen verricht en lezingen voor diverse gezelschappen en verenigingen gegeven. Zo ook in Gorssel, maar vrijdag 16 mei was hij te gast bij de dorpsraad van Gorssel. Ook wethouder Trix van der Linden, pas vorige week benoemd en sinds enkele dagen kernwethouder van Gorssel, was erbij en het gezelschap ging per fiets langs een aantal belangrijke plaatsen in het dorp, waarbij veel ideeën, wensen en aandachtspunten zijn besproken. 

Vorige maand waren de verschillende dorpsraden van de kernen van de gemeente al ontvangen in het gemeentehuis en heeft er een uitgebreide kennismaking plaatsgevonden. Vrijdag 16 mei waren de rollen omgedraaid en werden burgemeester Van ’t Erve, wethouder Van der Linden, en de kerncontactambtenaren Liesbeth van Rijn en Appie Baas ontvangen door enkele bestuursleden  van de Dorpsraad Gorssel. Het gezelschap van acht personen ging per fiets langs het museum, Den Oldenhof en Oldenhofpark, Borkel, Bloemenkamp, Openluchttheater, de IJsseldijk bij het veer en ’t Trefpunt.

Museum
Dorpsverkenning16-5-14KL3aJan Nijzink, uitvoerder van Koopmans Bouw, geeft uitleg over de bouw van het museumBij elke locatie werd even gestopt en gesproken over het betreffende onderwerp.  Bij het museum in aanbouw werd het gezelschap opgewacht door de uitvoerder van de bouwer, de heer Jan Nijzink. Natuurlijk interessant om de bouwactiviteiten te zien, maar voor de Dorpsraad was het toch zeker zo belangrijk om burgemeester en wethouder te wijzen op de te verwachten impact op de verkeersafwikkeling en het parkeren. Hierover wordt een verkenning gehouden en er zijn gesprekken gaande met alle betrokkenen, gemeente, ondernemersvereniging en vertegenwoordigers van het museum.  Museumbezoek mag immers  niet ten koste gaan van de mogelijkheden van kort parkeren voor het winkelend publiek.

Hoofdstraat
DorpsverkenningKL 6Bij Den Oldenhof en de Hoofdstraat werd stilgestaan bij reeds lang bestaande klachten over niet-werkende lampen en grondspots, onkruid tussen trottoirtegels, vieze banken en andere klachten die naar het idee van vele Gorsselnaren niet adequaat worden opgelost.   
Vervolgens werd de fietsronde onderbroken bij het Openluchttheater. Dat is begin vorig jaar met hulp van veel partijen, waaronder de gemeente, gerenoveerd en is nu een prachtige plek voor het dorp geworden.  Leuke bijkomstigheid was dat er juist op deze dag een trouwerij werd gehouden in het theater, waarvoor alles al in gereedheid was gebracht.

IJsseldijk
DorpsverkenningKL 12Hans Geerlink van de Dorpsraad geeft uitleg bij het gesloten hek van de IJsseldijk met het bord ‘Verboden toegang’ ter hoogte van de Veerweg. Wandelen (en waar mogelijk ook fietsen) op de IJsseldijken is een diep gekoesterde wens van veel inwoners van Gorssel, Eefde en Epse.  Natuurlijk zou er op termijn een wandelroute van Deventer naar Zutphen moeten komen over de dijken of deels door de uiterwaarden, waarbij er voorzieningen nodig zijn voor aanwonenden en boeren. Maar op het stuk van nog geen 900 meter van het veer naar de Hankweg richting Epse  is openstelling heel gemakkelijk te realiseren en beperkt het verzet zich tot één agrarische ondernemer.

Werkgroepen
In ’t Trefpunt vond een werklunch plaats, waarbij zich ook enkele werkgroepleden van de Dorpsraad en een aspirant bestuurslid aansloten.  De werkgroepen gaven een toelichting op hun activiteiten en doelstellingen.

De ontmoeting werd wederzijds als prettig en informatief ervaren. “Onze werkrelatie met de gemeente is prima”, aldus voorzitter Hans Geerlink. “Ook met de burgemeester hebben we in korte tijd al veel en goed overleg gehad, en we zien uit naar een goede samenwerking met de nieuw benoemde kernwethouder Van der Linden.”

Gorssel.nl
16 mei 2014
 

aa

bb

cc

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends