Laatste nieuws

Bushalte NH Kerk omgedoopt tot Museum MORE

Museum MORE heeft vanaf vandaag haar eigen bushalte. Vanochtend is met bescheiden feestelijk ceremonieel de halte ‘NH Kerk’ omgedoopt tot ‘Museum MORE’. Bezoekers die met openbaar vervoer naar het museum reizen, horen nu in de bus waar ze moeten uitstappen.

Tijden veranderen. Natuurlijk blijft de kerk en zeker de oude toren uit de 15e eeuw een beeldbepalend element in het centrum van Gorssel, maar bezoekers van buiten komen toch meer voor Museum MORE en de sfeervolle winkels in het dorp. 

     
      BushalteGR 2

      Henk Uijterwaal van Museum MORE (links) en Piet
      van den Bosch van Arriva onthullen het nieuwe naam-
      bord van de bushalte.
      Foto's Janny Schiphorst - JTEFotografie

      BushalteGR 3

      BushalteGR 1

Nieuwe naam
Gorssel heeft twee haltes in de Hoofdstraat aan weerszijden van het centrum, bij de Bloemenkamp en bij de kerk. Het zijn haltes van buslijn 81 van Arriva tussen Deventer en Zutphen.
Vanochtend zijn het nieuwe haltebord en informatiepaneel in het bushokje voor het oog van de regionale pers en Gorssel.nl onthuld door Piet van den Bosch, hoofd ontwikkeling van Arriva, en Henk Uijterwaal, directeur operations van Museum More. Ook de PR-managers van beide organisaties, Joyce de Vries en Ellen van Slagmaat waren aanwezig.

10% van museumbezoekers komt per OV
Henk Uijterwaal gaf aan dat uit peilingen is gebleken dat 10% van de museumbezoekers per openbaar vervoer komt. Een ‘eigen’ bushalte geeft dan voor de reizigers duidelijkheid en herkenbaarheid voor het museum. Ook Van den Bosch van Arriva is ingenomen met de nieuwe naam van de halte en natuurlijk met de extra reizigers naar het museum: “De bus wordt steeds voller. Dat was tijdens de ochtendspits al het geval, maar het prettige van het museum is dat de bezoekers na de spits komen.”

80 duizend bezoekers
Museum More verwacht volgende week haar 80.000ste bezoeker. Dat is sinds de opening op 2 juni jl. dus gemiddeld 10.000 per maand. Maar de verschillen per maand zijn groot. Januari was een betrekkelijk rustige maand, ook omdat er een wisseling van exposities was. 31 januari a.s. begint een nieuwe expositie met werk van de naïef-realistische kunstenaar Ferdinand Erfmann. Daar komen waarschijnlijk weer veel bezoekers op af. Anders dan aanvankelijk ingeschat is het tijdens de schoolvakanties veel drukker.

OV-Combitickets
Via de website van het museum zijn voordelige OV-combitickets te koop. Zo’n kaartje is het entreebewijs voor het museum en er kan gemakkelijk de hele dag met alle bussen en treinen van Arriva in de Achterhoek en Rivierenland worden gereisd. Een OV-chipkaart is niet nodig en reizigers hoeven dus ook niet in- en uit te checken. Na bezoek aan het museum en Gorssel kunnen OV-reizigers met de combiticket weer terug naar huis of verder reizen. Het ticket is echter niet geldig bij andere openbaar vervoeraanbieders zoals NS of Syntus.
De combiticket kost voor volwassenen € 19,50 en voor kinderen € 14,50


Gorssel.nl
29 januari 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends