Laatste nieuws

Buurt Onderhouds Bedrijf Lochem naar SCW Gorssel

Achtergrond en doelstelling
Meer dan elf jaar geleden werd het buurtonderhoudsproject gestart vanuit De Garve (Carion) in Lochem. Dit gebeurde (nog voor de fusie met de gemeente Gorssel) in samenwerking met de gemeente Lochem en woningbouwcorporatie Spectrum Wonen te Lochem (nu Viverion). 
Doelstelling van het BOB is om cliënten, onder begeleiding en in een enthousiast team, met behoud van uitkering werkritme en (hernieuwde) werkervaring op te laten doen. Daardoor worden hun kansen groter om uit te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. BOB biedt werkervaringsplaatsen aan voor het Werkplein (UWV WERKbedrijf en gemeenten werken samen in het Werkplein Zutphen) en verschillende re-integratiebedrijven.

Het werk
De werkzaamheden die het BOB uitvoert zijn laagdrempelig, additioneel en dragen vaak een steentje bij aan de verbetering van de leefbaarheid in buurten en wijken in de kernen van de gemeente Lochem. Veel van de werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Viverion, gemeente Lochem, instellingen, bedrijven, (speeltuin-)verenigingen en clubs, maar ook particulieren vinden steeds vaker hun weg naar het BOB.
Het BOB kan, tegen aantrekkelijke tarieven, behulpzaam zijn bij tuinklussen, (kleine) klussen in en rondom het huis, vervoersproblemen, kleine verhuizingen, postbezorging, gladheidbestrijding en nog veel meer.

Meer zichtbaar in Gorssel
Na de overgang van het project naar SCW Gorssel is het de bedoeling dat de uitvoering van werkzaamheden door het BOB nu meer ‘Lochem-breed’ komen te liggen. In Gorssel zal ook de samenwerking met de Wijkaanpak/Buurtopbouwwerk intensiever worden, waardoor de projecten elkaar zullen versterken en er meer kwaliteit geboden kan worden in de buurten en wijken.

Voor meer informatie omtrent het BOB kan contact opgenomen worden met het Buurt Onderhouds Bedrijf, tel. 06-10884271 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


www.scw-gorssel.nl


Gorssel.nl
13 november 2012

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends