Laatste nieuws

Buurtvereniging Plein 9 bestaat tien jaar

Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9 is een vereniging voor bewoners van de straten rondom het Acaciaplein en beheert ook de speelplaats op dit plein. De vereniging bestaat op zaterdag 14 juni 2014 tien jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. De feestelijkheden beginnen ’s middags met een feest voor de kinderen en een receptie en eindigen ’s avonds met een buurtparty op het Acaciaplein.

De buurtvereniging

Plein9PaashaasDe Paashaas op bezoek bij buurtvereniging Plein 9Medio 2004 was de renovatie van de woningen aan het Acaciaplein bijna afgerond. Het centrale plein had echter te kampen met achterstallig onderhoud. Met behulp van een startsubsidie van de gemeente en de woningbouwvereniging werd in september 2004 de Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9 opgericht. De naam ‘Plein 9’ is afgeleid van de optelsom van de omliggende straten (Eikensingel, Elfuursweg, Esdoornlaan, Goudenregenstraat, Meidoornstraat, Molenweg, Prunusweg, Rietdekkerweg) plus het centraal gelegen Acaciaplein. 

Het Acaciaplein

Met grote inzet van vele vrijwilligers werd het Acaciaplein opnieuw ingericht. Het plein kreeg twee jeu-de-boulesbanen, een gezellige hoek met tafels en bankjes, een speelbos voor de jongste jeugd en een trapveldje voor de iets oudere jeugd. De afgelopen jaren is de groenvoorziening aantrekkelijker gemaakt, zijn er bloembakken geplaatst en borders gecreëerd. De gemeente heeft rondom het plein een beukenhaag aangeplant. De laatste grote verbetering is de realisatie van een zelfstandige stroomvoorziening  op het plein.

Activiteiten

Jaarlijks organiseert ‘Plein 9’ een aantal activiteiten met als doel de buurt betrokken te houden. Er zijn jaarlijks terugkerende evenementen, maar ook ieder jaar variërende festiviteiten. Zo organiseerde de vereniging op 10 mei dit jaar voor de vierde keer een plantjesmarkt en gaat de buurt dit najaar gezamenlijk bowlen.

Belangen
Plein9 plantjesmarktPlantjesmarktNaast het organiseren van de activiteiten probeert de buurtvereniging in beperkte vorm op te komen voor de belangen van de buurt door het beleid van de gemeente te volgen en waar nodig met de gemeente in overleg hierover te treden. Een voorbeeld hiervan is dat er afspraken zijn gemaakt met de gemeente over een aangepaste vorm van de Wadi op het Acaciaplein en de herinrichting ervan om het trapveld in stand te kunnen houden.

Feest
Het tienjarig jubileum van ‘Plein 9 wordt uitgebreid gevierd. Op 14 juni is het van 14.00 tot 15.30 uur feest voor de kinderen van de leden en hun vriendjes en vriendinnetjes, met onder andere een draaimolen, trekkertram en springkussen en met schminken. De kinderen kunnen knutselen met Rianne en er is voor iedereen een versnapering.
Van 15.00 tot 17.00 is er een receptie met drankje, hapje en muziek voor leden en genodigden en om 20.30 uur barst het buurtfeest voor leden en bewoners los met livemuziek door partyband ‘Skylark’.
Het jubileumfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Eetcafé De Hoek. 


www.plein9.eu


 

Gorssel, 7 juni 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends