Laatste nieuws

Buurtvereniging Plein 9 stelt zich voor

 
   Plein9
    De buurtvereniging bijeen op het Acaciaplein
   

De buurtvereniging
Medio 2004 was de renovatie van de woningen aan het Acaciaplein bijna afgerond. Het centrale plein had echter te kampen met achterstallig onderhoud. Met behulp van een startsubsidie van de gemeente en de woningbouwvereniging werd in september 2004 de Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9 opgericht. De naam ‘Plein 9’ is afgeleid van de optelsom van de omliggende straten (Eikensingel, Elfuursweg, Esdoornlaan, Goudenregenstraat, Meidoornstraat, Molenweg, Prunusweg,  Rietdekkerweg) plus het centraal gelegen Acaciaplein. Lid worden is alleen mogelijk voor bewoners van deze negen straten.

Het Acaciaplein
Met grote inzet van vele vrijwilligers is er in de buurt geïnventariseerd wat de wensen waren en zijn er plannen gemaakt voor de herinrichting van het plein. Het plein kreeg twee jeu de boules banen, een gezellige hoek met tafels en bankjes, een speelbos voor de jongste jeugd en een trapveldje voor de iets oudere jeugd.
Het plein is nu weer een aantrekkelijk en levendig plein met voldoende sociale controle.

Het vervolg
Na de herinrichting heeft de buurt niet stil gezeten. Stukje bij beetje werd het plein verder opgeknapt met en door de inzet van de vele vrijwilligers. De afgelopen jaren is de groenvoorziening aantrekkelijker gemaakt, zijn er bloembakken geplaatst en zijn er borders gecreëerd. De gemeente heeft rondom het plein een beukenhaag aangeplant. De laatste grote verbetering is de realisatie van een zelfstandige stroomvoorziening  op het plein.

Activiteiten
Jaarlijks organiseert ‘Plein 9’ een aantal activiteiten met als doel de buurt betrokken te houden. Er zijn jaarlijks terugkerende evenementen, maar ook ieder jaar variërende festiviteiten. Zo organiseert de vereniging dit jaar voor de derde keer een plantjesmarktmet een gevarieerd assortiment stekgoed van zomerbloeiers. Dit jaar is de plantjesmarkt op zaterdag 11 mei 2013, van 9.00 tot 14.00 uur.

Vrijwilligers
De gemeente Lochem heeft er nadrukkelijk voor gekozen te steunen op de bereidwilligheid van vrijwilligers om de speelvoorzieningen in de gemeente Lochem in stand te houden. Buurtbewoners, lid of geen lid, die een steentje willen bijdragen aan het onderhoud van de speelgelegenheid op het Acaciaplein zijn dan ook welkom.

‘Plein 9’ heeft ook behoefte aan nieuwe bestuursleden.

Voor meer informatie: Joop Jonkers, Parallelweg 1, 7213 VT Gorssel, tel. 0619552794, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

www.plein9.eu


Gorssel.nl
25 januari 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends