Laatste nieuws

Closing party, maar zwembad blijft nog een week langer open

Zaterdag 28 augustus 2021 is officieel de laatste dag van het seizoen van zwembad De Boskoele, maar vanwege het lekkere weer blijft het bad nog een week extra open. Wel is er op die zaterdag een sluitings­feest met een gratis training waterpolo voor alle leeftijden, waterpolo­wedstrijden en een barbecue.

Boskoele ArjanGotink DeStentor kleinDe Boskoele - Foto Arjan Gotink, De StentorHet Gorsselse zwembad heeft afgelopen seizoen ongeveer het zelfde aantal bezoekers gehad als vorig jaar. Men is tevreden over het aantal verkochte abonnementen. Dat was een goede start van het seizoen. De bezoekers­aantallen lijken niet tegen te vallen voor deze wat koele en natte zomer, maar het totaal aantal bezoekers ligt wel zo’n 20.000 lager dan in het uitstekende pre-corona jaar 2019, toen het zwembad in Gorssel ongeveer 45.000 bezoekers telde. Voor volgend jaar is het hopen op veel dagen dat de temperatuur boven de 25 graden uitkomt, want dan wordt het echt druk.
In De Boskoele waren veel extra leuke dagen met activiteiten zoals borstcrawl­cursus voor volwassenen, survival voor kids, flamingorace, aquasport, triathlon­zwemmen, ladyswim, zwemmen voor ALS en waterpolo en barbecue tijdens het aanstaande sluitingsfeest.
Volgend jaar hoopt De Boskoele nog meer te organiseren, bijvoorbeeld een natte gymles met de kinderen van de basisscholen zoals in 2019.

Summer closing party
Zaterdag 28 augustus zijn er extra activiteiten. Om 16.30 uur kan iedereen (alle leeftijden) meedoen met een gratis open training waterpolo. Om 17.00 uur starten er waterpolo­wedstrijden van de IJsselmeeuwen. Zij spelen oefen­wedstrijden om zich voor te bereiden op het waterpolo­seizoen. Leuk om naar te kijken. 's Avonds is het ondiepe bad open tot 20.00 uur en is er een barbecue. Opgeven voor de barbecue kan tot donderdag 26 augustus 18.00 uur aan de kassa van het zwembad. Kosten zijn € 12,50, te betalen bij aanmelding. Het bbq-pakket komt van de slager uit Gorssel en bevat; worst, drumstick (gaar), saté, karbonade en een hamburger (gaar). En natuurlijk is er gezellige muziek.

Extra dagen open
Om de abonnementhouders te bedanken is De Boskoele ook volgende week nog geopend: maandag 30 augustus t/m vrijdag 3 september van 9.00 tot 12.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. En zaterdag 4 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Word vriend
Het zwembad heeft een belangrijke functie voor Gorssel en omstreken, net als het eveneens fraaie Zwembad de Berkel voor Almen e.o. Daarom is het mogelijk de baden te steunen met een eenmalige of jaarlijkse donatie. Ook kunt u ‘Vriend van de Stichting Gorsselse Zwembaden’ (waar beide baden onder vallen) worden. Uw bijdrage wordt gebruikt voor verbeteringen aan de baden en leuke extra’s. Met hulp van de Vrienden zijn bijvoorbeeld nieuwe banken en picknick­tafels gerealiseerd in Almen, de flamingo en de rode speelrots in Gorssel en speel­materiaal voor beide baden.
Meer hierover: https://zwembaddeboskoele.nl/vrienden-2/

 

Gorssel, 25 augustus 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends